Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ADAY ; A DAY ?
M. Kürşat Türker
YAZARLAR
20 Nisan 2022 Çarşamba

ADAY ; A DAY ?

 

 

GİRİŞ  :     972 yılında Fatımi devleti tarafından kurulan medrese ( Üniversite )  ; Mr. Hempfer ve Seydi Lawrence dönemlerinde İngiliz koloni yönetim teşkilatlanmasında bir faaliyet alanı olarak fark edildi..., İkinci dünya savaşında İngilizlerin hem askeri ve lojistik ve hem de stratejik üssü oldu.., Mezunları arasında, adına Müslüman denilen ülkelerden birçok siyasetçi, diplomat ve liderler mevcuttur..., Bir de tam tersi olarak adına Müslüman denilen ülkelerin coğrafyasında, katliamlar yapan sözde şerri ve hilafet hırsızı örgüt liderleri peydahlamıştır..., Bahsettiğim üniversite " El Ezher üniversitesi " olup Kahire vilayetindedir.

 

DERUNİ : Hiç öyle lafı lastik gibi uzatan bir makale tarzım olmadığını sayın okurlarım bilir. 14 ay kala seçime, henüz hiçbir taraf bir aday konusunda kesin hüküm de beyan etmemiştir. Ancak deruni talepleri beyan eden ve Millet ittifakı kapsamında bir araya gelen ve ne hikmetse arkadan da iş çeviren zat-ı muhteremlere tespit beyanımı sunmak vatandaşlık görevidir de hattı zatında..., Serbest Piyasa ekonomisi adı altında kapitalizm ve emperyalizm buyruklarını gerekli yerlerde icra eden sekretarya bilinci  " İmamoğlu " karakterinin bir sonraki başkan olarak kabul gördüğünü esasen bildirmiştir. Bu bildiri belediye seçimlerindeki ( PR ) çalışmasında ; Namaz kılan , Kürt hareketi önderleri ile samimiyet içeren, ezilen halk kesimleri ile pek samimi pozlar veren ve tüm siyasete küsmüşlere umut veren bir portföy çizimi ile ilan edilmiştir..., Bunun karşısında daha da deruni olduğu zannedilen ve hatta " Ak tıraşsızlar " nitelemesiyle mistik anlamlar da yüklenen yapı " Mansur Yavaş " isminde karar kılacaktır. Her ne kadar Kürt oylarını cezbetmeyecek olsa da çözülmüş olan Ak parti ve MHP oylarından bir dilim koparacaktır..., Ha ! Benim fikrimi sorarsanız, 6 partinin de reddetmeyeceği, gemi su almadan yıllar önce siyasi etik ve kul hakkı sandalına binip siyaset limanına geri dönmüş olan " Abdül Latif Şener " en ideal adaydır. Ve aday gösterilirse hayatımda ilk defa oy bile kullanabilirim belirteyim..., Yok derseniz ki ; Biz " Ekmek için Ekmeleddin " gibi bir trajik hata daha yapıp Milli başkanımızı tekrar seçtireceğiz ;  O da sizin görevinizdir mahiyetini bilemeyiz...? Israrla iktidar medyasının CHP genel başkanını aday olarak hasretle beklemesinin nedenini de açıklamadan mevzuyu atlamayayım. CHP parti olarak istediği kadar sağa kaysın ( Ki sağ Gluteal bölge " Kıç " sandalyeden düşmek üzere ) ve laiklik kelimesini literatüründen silsin;  Sünni mezhebinde yetişen seçmenin yüz binde ancak 7 si alevi bir parti liderine oy verir..., Zaten iktidarı bunca yıl galip getiren denklemin en can alıcı noktası da burasıdır...!

 

ENDERUNİ : Kitlelerin enflasyon altındaki feryadı artarken ve gelir dağılımındaki eşitsizlik katlanırken enderun bölgesinden erken seçim kararı çıkmayacaktır ( Benim 30 Ekim 2022 tahminim de yatar ) Yapılan anket çalışmalarında Ak parti 31-33 bandında gözükmekte iken MHP 6-6.5 civarında seyretmektedir ki kendi getirdiği barajı aşması da şüphelidir. Bu da millet ittifakının 1.5 ya da 2.5 puan önde olduğunu izah eder. Tabii olmayan başka gelişmelerin de etkisi ile 2023 seçimlerini Cumhur ittifakının almasını muhtemel görmekteyim önden belirteyim..., Öncelikle altılı masa kurmak, yok alt komisyon görüşmeleri yok üst kademede lider ziyaretleri, asansör bozuldu hikayeleri ile millet ittifakı da oy anlamında çakılmış durumdadır..., Bu ülkede " Mutabakat Metni " denilen yazımı okumuş insan oranı binde 3 dahi değildir. İnsanlar ekonominin hızla düzelebilmesi için alınan mantıklı ve uygulanabilecek ortak kararları dinlemenin peşindedir, fotoğraf karesine sığdırılan parti liderleri son izlenim seçeneğidir...,

 Gelelim tabii olmayan Enderuni senaryo seçeneğine ; İç işleri bakanı ( Ki aslen hemşeri de sayılırız ) sürecin ortalarında bakanlıktan affını ister. Sonrasında çok geçmeden parti içindeki hizipler ve yaptığı hizmetlere vefa gösterilmemesi gibi olağan sayılabilecek sebeplerle partiden de affını ister. Akabinde birkaç hafta içinde MHP milletvekili olur. Bu esnada Devlet Bahçeli belki sağlık sebepleri ve belki de yıpranmışlık ve bezginlik hissiyatı ile olağanüstü genel kurul çağrısı yapar. Süleyman soylu MHP genel başkanı olur ve hürmette kusur etmediği Milli liderimizle birlikte Cumhur ittifakı bünyesinde seçime girer..., Ve bu senaryoda muhtemelen MHP oyları 6,5 seviyesinden 8.5-9 seviyelerine çıkar. Tabii bunlar olmadan önce Ukrayna savaşında ateşkes ve hatta barışın mimarı olarak Milli liderimizin seçilmiş olduğu gerçekliğini de yadsımayalım. Çünkü Putin,  bizdeki muhalif kanadın NATO'ya biat konusunda hemfikir olduğunun gayet farkındadır. İşte buradan da Ak parti seçmeni olarak kopuş yaşayan insanların " Vay be dünya lideriymiş hakikaten, biz biraz açlıkla sınanmış isek ne olacak ki " bilinç düzeyi ile yüzde 2,5-3 dahi olsa geri dönüşü yaşanacaktır..., Türkiye siyasetinde zor dönemlerde nelerin yaşandığını, milletvekilliğinin dahi pazarlanabilen bir meta olduğunu bilenler, sanırım yazdıklarım üzerine biraz kafa yoracaklardır..., Saygılarımla.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime