Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DÜNYA SAVAŞI 2.25
M. Kürşat Türker
YAZARLAR
6 Mart 2022 Pazar

DÜNYA SAVAŞI 2.25

 

 

" En usta komutan;  Düşmanın tuzaklarını boşa çıkarabilendir. Ondan daha az deneyimli olanı düşmanın destekçilerini yok edebilendir.  Ondan daha az tecrübeli olanı ise düşmanın askeri güçlerine saldırır. En kötü komutan ise surlarla çevrili kentleri kuşatmaya kalkışır. "    

SUN TZU 

YA NATO YA PUTİN  :  Son iki aydır Yankee yönetici efradı ve AB'nin derebeylerince savaş için ısrarla tahrik edilen Putin, sonunda sıcak savaşa girmiştir.  Üstelik de Hitler'in işgal öncesi Polonya'ya girmek için kurguladığı teatral mizansene dahi ihtiyaç duymamıştır...? Zaten Pentagon belgelerine göre de ; Ukrayna silahlı kuvvetlerinin, tıpkı Stalingrad işgalinde Rusların Nazilere karşı yaptığı gibi şehir, mahalle ve binalar içinde mukavemet eğitimlerini aralık ayında vermeye başladığı da açıktır..., Bu satranç oyununda Putin,  pek de tercih edilmeyecek şekilde vezirini ileri sürmüştür. Ve beklenen şekilde piyonların isyanı için tüm dünya;  Enformasyon, istihbarı ve ekonomik bir bilinçaltı yaratma uğraşısına girmiş bulunmaktadır. Kişisel kanaatime göre;  Son 30 yılın IQ düzeyi en yüksek liderlerinden olan Putin'in bunu hesap etmemiş olması ancak narsistik bir bilinç yitimi ya da kısmi bir bunama ile izah edilebilir.., Peki ya öyle değilse..? Temel maksat ne olabilir sorusunun cevabı ; NATO örgütünün fiilen yok edilmesidir.., Halihazırda ;  Fransa ve Almanya tarafından da dillendirilen Yankee çıkarlarından bağımsız bir Avrupa ordusu kurulması fikrinin fiiliyata geçirilmesi ve Avrupa güvenliği konseptindeki Yankee derebeyliğinin sona erdirilmesi fikri ön plana çıkmaktadır.., SSCB çöküşü öncesi başa getirilen kötü aktör Ronald Reagan karakteri gibi, Putin karakterini yok etmekte kullanılacak bir aparat olan komedyen Zelenski karakteri,  bana gerçekten de dünya sermayesinin tekrarlayan animasyon filmlerini çağrıştırmaktadır..! Peki ;  bir ay içerisinde bu savaş sonlandırılıp, tıpkı eski Polonya hikayesindeki gibi Ukrayna iki parçaya bölünerek antlaşma sağlanamazsa ne olur ..?

 

DÜNYA SAVAŞI 2.75 KURGU SENARYOSU : Uzayan savaş ve dünyadaki ekonomik kaos esnasında zincirleme bir reaksiyon başlar...; Çin,  bu kaostan istifade Tayvan'ı işgal eder.., Bipolar Kuzey Kore lideri,  Güney Kore'ye saldırır.., Japonya dayanamaz ve Kuzey Kore'ye saldırır.., Bunu fırsat bilen ve 2 nesillik bilinçaltında Nankin katliamının izlerini de taşıyan Çin,  ileri hareketle Japonya'ya savaş açar.., Japonya'nın ve Güney Kore'nin  korunması için devreye Yankeeler ve İngiltere girmeye çalışır.., Bu esnada Ortadoğu yöresinde Türkiye,  Kuzey Irak ve Kuzey Suriye'de daha derin bir harekata girişir.., Bunu fırsat bilen Yankee müstemlekesi Yunanistan,  Ege denizindeki kalan Türk adalarına saldırmaya yeltenir.., Dedeağaç bölgesinde sıkışan Yankeeler bir karar vermek zorunda kalır.., Bu fırsattan istifade Pakistan ve Hindistan ülkeleri de eski halledilmemiş hikayelerinin üzerinden savaşa tutuşur.., Tabii olarak balkanlardaki  100 yıllık alacak verecek kavgasında,  özellikle de Yugoslavya'da bilinçaltı hesapları dolayısıyla bir başka etnik nitelikli savaş başlar .., Bu senaryo bu şekilde uzayıp gidebilir.., Allah muhafaza ..!

 

DİP NOT : En yakın zamanda yazacağım makale ;  " Mutabakat Resti " başlığını taşıyacak olup, 6 bireyli tomografi havarileri için çok eğlenceli olacak kanaatindeyim. Tomografi tahminen bir haftaya çıkar.., Saygılarımla..

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime