Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çöken son hezeyan ; DEVRİM ..!
M. Kürşat Türker
YAZARLAR
14 Şubat 2022 Pazartesi

Çöken son hezeyan ; DEVRİM ..!

 

 

" Gerici olan her şey aynıdır. Vurmazsan  düşmez.., Bu aynı zamanda yerleri süpürmek gibidir. Süpürgenin ulaşamadığı yerden toz kendiliğinden gitmez.., Devrim ; bir akşam yemeği ya da bir edebi durum değildir. Bir resim ya da motif değildir. Zarafetle ya da incelikle gerçekleştirilemez.., Devrim ..; Bir Şiddet eylemidir..! ( Mao Tse-TUNG )

 

                                   Dünya tarihindeki tüm devrimsel devinimlerin ömürleri ;  neredeyse daima, karşı devrimcilerin yok edilebilme maharetleri ile ölçülmüştür.., Karşı devrimcilerin hemen tamamını yok edebilen ve sonraki nesillere şüphe ya da ideolojik düşmanlık serpiştirebilecek düşünce odaklarının tamamının süpürülmesini isteyenlerin, odanın köşe duvarlarının zeminini kontrol etmeleri elzemdir..! 

 

PREHİSTERİ :  Dünya medyasında yüzme bilmeksizin ve sörf tahtasız dolaştığımda bana en şaşırtıcı gelen husus;  Son üç aydır,  Rusya'nın Ukrayna'yı işgal senaryoları, var sayımları ve cenaze toplayıcıları..?

 Ancak öncelikli olarak ifade etmem gerekeni geciktirmeyeyim ;  İngiltere ve Fransa ülkelerinin askeri desteğini alacağını var sayan Polonya ülkesinin işgal sonrası 4 yılını tekrardan bir araştırsınlar 2. dünya savaşı külliyatından,  muhterem Ukrayna'lılar .., Faşizmin can düşmanı Stalin ile Komunizm ve siyonizmin baş düşmanı Hitler'in , Polonya ülkesini biftek tabağında parçalarkenki görüntülerini tahayyül etmekte yarar var tarih yoksayıcılarına.., Eğer bir gün .., Marksizm, Engelizm, Komunizm ya da engelli sosyalizme gönül veren tüm ülke okurları, yazarları, düşünürleri ve velileri ; Artık..; Dijital çağ evlatlarına anlatacak cümlesinin kalmadığını, söylediklerinin bilinçaltındaki bir türkü ya da şiirin tekrarlanan mısraları olmadığını.., emek ve onur adına sahiplendiklerinin,  bir çeşit kaygı sapmasında kavrulup savrulmadığını .., nasıl anlatacak bu geçmiş bigeler..?   Dolayısıyla bu ülke ; "  Bir Devrim ülkesi değildir " Ve kendisini entelektüel sosyalist, marksist ya da devrimci olarak niteleyenlerin bir çoğunluğu da ; düşman olarak bellemiş oldukları faşist karşıdevrimciler kadar antisosyal ve psikopat eğilimli olduklarını gizleyebilecek bir sahne perdesi arasında da değiller! En nihayetinde..;  artık iktidar histerisi ile bir an önce seçim istençleri birbiri ile bilimsel manada örtüşür.

 

POSTHİSTERİ : Hibrit savaşla,  6 ay içerisinde absorbe edebileceği bir coğrafik alanda Putin karakterinin bir savaş başlatmayacağı başından beri açıktır esasında .., Ancak USA ve miras paylaşımına henüz girmeyen AB kaynaklı hoparlörler yoluyla bir çığırtganlıktır devam etmekte tabii olarak .., Bu arada kişisel bir bilgi de vereyim. Şahsen..;  Covid-19 denilen ve halen daha cephe mücadelesini verdiğimiz musibet kategorisindeki hastalığın,  belki de henüz bilemediğimiz bir nimet olduğunu da var saymamız mümkün dahi olabilir, ki hele hele tüm karizmatik ve ekonomik becerilerinin sonuna gelmiş bir USA devletinde.., demokrasinin vizyona sunduğu lider profilleri ile  hipnoz olmak durumundan mızdarip çoğunluğu 3 nesil göçmen olan bireyler,  önünde sonunda bir anarşizm için tetiklenme merhalesine çekilmiş bulunmaktalar.., Bir Savaş kabinesi olarak kurulan USA yönetimi, Pentagon ve onun reklam yüzü Sarı ördek.., bir anda Coıvid-19 süreci neticesi hem özel ve hem de tüzel manada narsizmiden nihilizme mi vurdular demeliyiz..? Rusya örneğini demokrasinin kötü örneklerinden gösteren ve bize göre hep dış mihrak olarak kalacak müsebbiblere göre,  bizim demokrasimizin durumu en azından yoğun bakımlık değil kendi alanında da denilebilir en nihayetinde.., En azından bizim muhalif politikacı ve yazarlar sadece yumruk,  şamar ve tartaklanma ile sıyırabilmekteler..., Rusya Federasyonu bünyesinde ise zehirlenmemiş ve bir kaç yıl içerisinde erken vefat etmemiş kaç muhalif lider vardır sorusu da,  bir miktar da olsa Çin Halk Cumhuriyetini düşündürmelidir...,

 

                           "  Gerici olan her şey aynıdır. Huy teneşirde çıkar.., Gericileri süpürmek maskesiz toz kaldırmak gibidir.., Bazen kendi hatıralarınız soluğunuzu tıkar.., Devrim ;  pastanın üstündeki mum ya da hatıra defterindeki ayraç değildir.., Ayy..,  o gece ne güzel takıldık.., ya da harika enerji attık diyebileceğiniz bir sportif ya da kogninif eylem değildir.., Odanın giriş kapısını içerden tekrar kontrol etmeniz elzemdir ..!

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime