Turktime

TÜBİTAK, TEKNOFEST Azerbaycan'a katılacak

Bu yıl ilk kez Türkiye dışında düzenlenecek olan Teknofest Azerbaycan'da TÜBİTAK katılım gösterecek.
ABONE OL
Abone Ol
TÜBİTAK, TEKNOFEST Azerbaycan'a katılacak
Haberler / Teknoloji
24 Mayıs 2022 Salı 16:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TÜBİTAK, Azerbaycan'da gerçekleştirilecek TEKNOFEST'e çeşitli enstitü ve merkezleriyle katılarak geliştirdiği teknolojileri sergileyecek, düzenleyeceği atölyelerle festival coşkusunu ülke sınırları dışına taşıyacak.

Azerbaycan'da 26-29 Mayıs'ta gerçekleştirilecek TEKNOFEST ile kardeş ülkede yaşanacak coşkuya TÜBİTAK da ortak olacak.

TÜBİTAK, TEKNOFEST ile gençlerin bilime dokunmasına ve geleceğin güçlüklerine çözüm bulmak için ellerini taşın altına koymalarına yakından şahit olacak ve bu yolda onları teşvik ederek heyecanlarını paylaşacak. Kurum, Azerbaycan'da da birçok önemli ürün ve teknolojiyle boy gösterecek. TÜBİTAK Popüler Bilim Kitapları'ndan farklı yaş grubundan 100 çeşit kitabın satışı ve tanıtımı yapılacak. Ayrıca Popüler Bilim Yayınları'ndan Bilim ve Teknik, Bilim Çocuk ve Meraklı Minik dergileri de okuyuculara hediye edilecek.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM), yaşam bilimleri alanında ilginç etkinliklerle TEKNOFEST Azerbaycan'a renk katacak. Çeşitli materyallerin mikroskop altında gösterildiği etkinlikler düzenlenecek.

Kutup canlılarının eşleştirme ve hafıza oyunu yöntemiyle çocuklara tanıtılmasının amaçlandığı "Kutup Canlıları Eşleştirme Oyunu" oynatılacak. İklim değişikliği ve sürdürülebilirlik konusunda farkındalığı artırma amacıyla da etkinlikler yapılacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime