Turktime

Teknoloji devleri Çin’den çekiliyor

Konut kiralama şirketi Airbnb, Çin'deki tüm işletmelerini 30 Temmuz'dan itibaren kapatacağını açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Teknoloji devleri Çin’den çekiliyor
Haberler / Teknoloji
24 Mayıs 2022 Salı 10:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD merkezli konut kiralama şirketi Airbnb, resmi WeChat hesabında Çinli kullanıcılarına hitap eden bir mektup paylaşarak yaptığı açıklamada kararın arkasındaki nedenleri belirtmedi. Şirket, kararın ardından Çinli müşterilerinin yurtdışında konut kiralama rezervasyon yapma olanaklarının olacağını ifade etti.

Airbnb’nin kurucu ortağı Nathan Blecharczyk mektupta, “Çin’deki çabalarımızı ülke dışındaki seyahatlere yöneltmek ve ülkede bulunan konutlarımız ile Airbnb Deneyimi hizmetlerimizi 30 Temmuz 2022’den itibaren askıya almak üzere zor bir karar aldık” dedi.

KÜRESEL TEKNOLOJİ DEVLERİ ÇEKİLİYOR
Airbnb’nin Linkedin ve Yahoo gibi Batılı internet platformları arasına katılarak ülkeden çekilmesi, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin’in internet konusunda dünyanın geri kalanı ile ayrıştığının ipucu olarak yorumlandı.

Google ve Facebook gibi başlıca Batılı internet platformlarının neredeyse hepsi Çin’deki sansür uygulamalarından faaliyet zorluklarına kadar birçok unsuru ileri sürerek ülkedeki hizmetlerini askıya almıştı. (REUTERS)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime