Turktime

Sırrı Süreyya Önder'den Kobani tepkisi

TBMM Genel Kurulu'nun bugünkü birleşimini yöneten Sırrı Süreyya Önder, Kobani Davası'nda verilen cezaların haksız olduğunu vurguladı.
ABONE OL
Abone Ol
Sırrı Süreyya Önder'den Kobani tepkisi
Haberler / Siyaset
17 Mayıs 2024 Cuma 04:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kobani Davası’nda çıkan kararlar, DEM Parti milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu'nda yoğun tepkisine neden oldu. 

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, TBMM Genel Kurulu'nda Kobani Davası'nda verilen hapis cezalarına karşı sert eleştirilerde bulundu. Temelli, "Arkadaşlarımıza yağdırdığınız cezalarla gününüzü kurtaramazsınız. Bu iddianameyi IŞİD'in bir mahkemesi olsa kabul etmez. Siz kalktınız bunu kabul ettiniz" diyerek tepkisini dile getirdi. Temelli, özgürlük, barış ve adalet mücadelelerinin devam edeceğini belirterek, "Bu utanca son verme sorumluluğu bu Meclis'tedir. Çetelerin aklıyla milletvekilliği yapamazsınız" ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulu'nun bugünkü birleşimini yöneten Sırrı Süreyya Önder, Kobani Davası'nda verilen cezaların haksız olduğunu vurgulayarak, "Kobani Davasında yağdırılan cezalar, bu cezaya muhatap olan arkadaşlarımın hiçbiri tarafından hak edilmiş bir şey değil. Olan memleketin barış ve birlikte yaşam umuduna yöneliktir. Bu da AK Parti'nin ilerideki yargılanmasının ön iddianamesidir. Çözüm sürecine ait tüm şeyler kriminalize edilmiştir, cezanın konusu yapılmıştır" dedi.

Başkanlık Divanı'nın oluşmaması nedeniyle TBMM Genel Kurulu’nun çalışmalarına ara veren Önder, "Zindandaki bütün arkadaşlarımı selamlıyorum" diyerek birleşimi kapattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime