Turktime

Özgür Özel: Engelli Bakanlığı kuracağız

CHP lideri Özgür Özel Engelsiz Yarınlar Buluşması'nda açıklamalarda bulundu. Özel, CHP iktidarında engellilerin sorunlarıyla uğraşacak tek bir bakan olacak. O bakanın kendisi de engelli bir birey olacak. Engellilerin sorununu kabinede kendi de bu zorlukları yaşamış birisi anlatacak" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Özgür Özel: Engelli Bakanlığı kuracağız
Haberler / Siyaset
16 Mayıs 2024 Perşembe 14:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Özel'in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bugün bu programı Ankara İl Başkanlığımız ve Kadın Kolları Genel Başkanımız birlikte organize ettiler. Bugünün ev sahiplerinden bir tanesi 30 yaşında belediye başkanı olan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, bütün belediye başkanlarımız adına sizleri selamladı.

Yıllarca Ankara'da 2 belediyemiz vardı. Geçen dönem 3 olmuştu ama bu dönem 16'sı ilçe ve büyükşehir olmak üzere toplam 17 belediyemiz var. CHP'li belediyeler engelli haklarını bilen, engelsiz bir kent, engelsiz yaşam alanları ve engelsiz yarınlar için gayret sarf eden belediye başkanları.

CHP olarak iktidara gelip de sizlerin bütün taleplerini yerine getireceğimiz güne kadar yerel yönetimlerde aldığımız güçlü destek ve elimizde bulundurduğumuz kamu göreviyle engellerin ortadan kaldırılması için hep birlikte gayret göstereceğiz.

Partimizin engellilerin sorunlarına yönelik bazı çözüm önerilerini dile getirmek, iktidar partisine, iktidar partisinin ittifak ortaklarına ve bütün muhalefet partilerine bu kritik 5-6 hususta birlikte çalışmayı teklif etmek isterim.

Belediyelerimizde üzerimize düşenleri bizler yaparken TBMM'nin de bu sorunları bir an önce çözmesi gerekiyor. Ben sevgili Engin Konakçı'nın çözüm önerilerini, taleplerini TBMM'den beklentilerini not aldım. Şükriye Hanım'ın ifadelerini kızı Alev'in de uyarısıyla not aldım, kaydettim. Bundan sonraki süreçte de bu konuda elimizden geleni Meclis'te yapmaya devam edeceğiz.

"KADIN VE EŞİTLİK BAKANLIĞI YAPACAĞIZ"

İktidarımızda yapacağımız ilk şey, bugün Aylin Hanım'ın gölge kabine bakanı olarak temsil ettiği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı hem ayıracağız hem ismini değiştireceğiz. Şöyle bir anlayış var; kabinede 17 bakan var bir tanesi kadın. O da aileden sorumlu. Yani diyor ki; kadın olarak sen evde otur, ailenden sorumlu ol, engelline bak, yaşlına bak, hayata karışma. Biz bu bakanlığın kadınla ilgili olan kısmını Kadın ve Eşitlik Bakanlığı yapacağız. Başında elbette birisi olacak.

Engellilerle ilgili kısım için CHP iktidarında engellilerin sorunlarıyla uğraşacak tek bir bakan olacak. O bakanın kendisi de engelli bir birey olacak. Söz veriyoruz. Engellilerin sorununu kabinede kendi de bu zorlukları yaşamış birisi anlatacak. Bütçesini söke söke alacak. Engellilerin önündeki engelleri kaldırıp, engelsiz yarınları, Engelli Bakanlığımız mutlaka çözecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime