Turktime

Saraybosna Film Festivali filmiyle başladı

Bosna Hersek'te bu yıl 26'ncısı düzenlenen Saraybosna Film Festivali, corona virüs önlemleri kapsamında online ortamda başladı.
ABONE OL
Abone Ol
Saraybosna Film Festivali filmiyle başladı
Haberler / Kültür
15 Ağustos 2020 Cumartesi 15:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bu yıl salgının gölgesinde düzenlenen 26. Saraybosna Film Festivali'nin açılışında, önceki yıllardaki sinema dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla düzenlenen kırmızı halı geçişi yapılmadı. Festival Direktörü Mirsad Purivatra, açılış konuşmasında, SFF'nin bu yıl, önceki yıllardan farklı şekilde düzenlendiğini anımsatarak, "Corona virüs salgını hayatımızı bu yılın başında aklımızdan bile geçirmediğimiz bir şekilde etkiledi" dedi.

Kriz dönemlerinde en zayıf halkanın kültür hayatı olduğunu vurgulayan Purivatra, kültürel etkinliklerin, toplumsal değerleri ayakta tutmanın en önemli araçlarından biri olduğunu kaydetti. Purivatra, "Ülkeler ve milletler arasında bariyerlerin oluştuğu salgın döneminde, kültürün, küresel anlamda bir bağlayıcı görevi üstlenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Festival, Bosnalı yönetmen Pjer Zalica’nın yönettiği TRT yapımı Odaklan Babaanne filminin SFF'nin resmi internet sitesi üzerinden dünya prömiyeriyle başladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime