Turktime

İş Bankası'nın tarihi binası müze olacak

Türkiye İş Bankası'nın Beyoğlu'ndaki tarihi binası İş Sanat çatısı altında resim müzesi olarak restore edilecek.
ABONE OL
Abone Ol
İş Bankası'nın tarihi binası müze olacak
Haberler / Kültür
4 Haziran 2020 Perşembe 13:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İş Sanat'tan yapılan açıklamada, Türkiye İş Bankası'nın resim koleksiyonuna ev sahipliği yapmak üzere müze olarak tahsis edilen Beyoğlu şubesinin tarihi binasının restorasyonu için proje çalışmalarının ve izin sürecinin tamamlandığı belirtildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten, İstiklal Caddesi'nde Odakule'nin hemen yanında bulunan, 1953-2016 yılları arasında İş Bankası Beyoğlu Şubesi olarak hizmet veren tarihi eser statüsündeki binanın restore edilerek resim müzesine dönüştürülecek olmasından sevinç duyduklarını kaydetti.

Tarihi binanın Beyoğlu'nun kültürel kimliğinin kıymetli öğelerinden biri olduğunu ve restorasyon projesi için izinlerin uzun bir sürenin ardından tamamlandığını aktaran Üreten, şunları söyledi:

"Proje süreci her ne kadar meşakkatli görünse de böylesi mimari yapıların kent belleğinin korunmasında ve geleceğe aktarılmasında önemli bir yeri olduğunun bilinciyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tarihi binaların müze olarak değerlendirilmesi konusunda deneyimimiz var. İstanbul Eminönü'nde Yenicami Şubemizin tarihi binasında 2007 yılında açılan Türkiye İş Bankası Müzesi ve Ankara Ulus'ta tarihi genel müdürlük binamızda geçen yıl hizmete başlayan İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nin ardından 3. müzemizin hazırlık çalışmalarında büyük bir adım atmış olmanın heyecanı içerisindeyiz. Resim müzesi olarak hizmet verecek olan binada İş Bankası'nın 1940'lı yıllardan bu yana oluşturduğu sanat eserleri koleksiyonu sergilenecek."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime