Turktime

Biden'dan Kuzey Kore açıklaması!

ABD Başkanı Joe Biden, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Seok-youl ile Seul'de bir araya geldi. İkili, görüşme sonrası önemli açıklamalarda bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Biden'dan Kuzey Kore açıklaması!
Haberler / Dünya
21 Mayıs 2022 Cumartesi 21:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD Başkanı Joe Biden, Güney Kore’ye ziyaret gerçekleştirdi. Burada mevkidaşı Yoon Seok-youl ile bir araya gelen Biden, ikili görüşmenin ardından basına önemli açıklamalarda bulundu.

Başkent Seul’den konuşan Biden, Güney Kore ile Kuzey Kore’nin nükleerizasyonu için çalışmaya hazır olduklarını belirtti. Biden, Güney Kore ile birlikte Kuzey Kore’nin tehdidine karşı ortak savunma duruşunu güçlendirmeye hazır olduklarını açıkladı.

Biden ayrıca “Eğer ciddiyse, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile buluşmak isterim.” dedi.

“AŞI TEKLİFİNE YANIT ALAMADIK”

Biden, Kuzey Kore’ye aşı sağlama teklifinde bulunduğunu ancak yanıt alamadığını da ifade etti. Kuzey Kore dışında Çin’e de aşı sağlama teklifinde bulunduklarını kaydeden ABD Başkanı, “Evet, sadece Kuzey Kore’ye değil, Çin’e de aşı önerdik. Bunu hemen yapmaya hazırız. Herhangi bir yanıt alamadık” diye konuştu.

Güney Kore lideri Yoon Suk-yeol da basın toplantısında yaptığı açıklamada, Kuzey Kore’nin nükleer yeteneklerini geliştirdiğine vurgu yaparken, “Biden da bu durumla ilgili endişelerimizi paylaşıyor.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime