Turktime

Boris Johnson'ın babası Fransa vatandaşı oldu!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın babası Stanley Johnson, AB ile bağını korumak için Fransız vatandaşı oldu. 81 yaşındaki Johnson İngiltere'nin AB'den ayrılmasından bir ay önce, Aralık 2020'de Fransız vatandaşlığına başvuracağını duyurmuştu.
ABONE OL
Abone Ol
Boris Johnson'ın babası Fransa vatandaşı oldu!
Haberler / Dünya
21 Mayıs 2022 Cumartesi 15:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BBC Türkçe'nin haberine göre, Belçikalı haber sitesi BFMTV'ye konuşan Stanley Johnson, Brexit sonrasında Avrupa Birliği ile bağını korumak için bu kararı aldığını söyledi.

Başbakanlık Ofisi ise Stanley Johnson'ın Fransız vatandaşlığını kabul etme kararını, "kişisel bir karar" olarak değerlendirdi.

FRANSIZ VATANDAŞLIĞINA BAŞVURDU

81 yaşındaki Stanley Johnson İngiltere'nin AB'den ayrılmasından bir ay önce, Aralık 2020'de Fransız vatandaşlığına başvuracağını duyurmuştu.

Fransa Adalet Bakanlığı ise Johnson'ın 18 Kasım 2021'de yapılan başvurusunun Çarşamba günü kabul edildiğini doğruladı.

Cuma günü yaptığı açıklamada "çok mutlu olduğunu" söyleyen Stanley Johnson, "Kendimi bir kez daha AB üyesi olarak görüyorum, bu çok iyi" diye konuştu.

Normalde Fransız yasalarına göre Fransa vatandaşı bir ailenin çocuğu, eğer ailesi 50 yıldan uzun süre Fransa dışında vatandaşlık haklarını kullanmadan yaşadıysa, Fransız uyruğuna geçemiyor.

Ancak Fransa Adalet Bakanlığı, Johnson'ın Fransız vatandaşlığı alma hakkının "kültürel, profesyonel, ekonomik ya da ailevi" nedenlerle ülkeye bağını kanıtlayanlar için sağlanan muafiyet kapsamında geçerli olduğunu söyledi. Bakanlık, söz konusu vatandaşlığı yalnızca kendisine verildiğini, aile fertlerini kapsamadığını da belirtti.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime