Turktime

Hong Kong'da kritik değişiklik

Çin'in Hong Kong bölgesinde hükümet görevinde önemli bir değişiklik gerçekleştirildi. Eyalette hükümet görevi gören Devlet Konseyi'nin lideri değiştirildi. Seçimi kazanan John Lee Ka-chiu Hong Kong'un yeni başkanı oldu.
ABONE OL
Abone Ol
Hong Kong'da kritik değişiklik
Haberler / Dünya
21 Mayıs 2022 Cumartesi 12:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dünyanın en büyük iki ekonomisinden biri olan komünist Çin Halk Cumhuriyeti'nin Hong Kong bölgesinde önemli bir değişiklik meydana geldi.

Eyalette hükümet görevi gören Devlet Konseyi'nin lideri değiştirildi. Seçimi kazanan John Lee Ka-chiu Hong Kong'un yeni başkanı oldu.

Hong Kong'da daha önce İç Güvenlik Sekreterliği ve Baş Sekreterlik görevlerinde bulunan polis kökenli Lee, 8 Mayıs'ta yapılan seçimi, baş yöneticiyi seçmeye yetkili Seçim Komitesi üyelerinin kullandığı 1424 geçerli oyun 1416'sını alarak kazanmıştı.

Çin merkezi yönetimine yakın bir isim olarak bilinen Lee, Yasama Meclisi, meslek grupları ve iş dünyasından temsilcilerin yer aldığı Komite'nin, büyük bölümü Çin yanlısı üyelerinden 786'sının desteğiyle aday olmuştu.

ABD'NİN YAPTIRIM LİSTESİNDE
Baş Yönetici Carrie Lam'ın süresinin dolacağı 1 Temmuz'da görevi devralacak Lee, ABD'nin, muhalefete yönelik baskılar nedeniyle yaptırım uyguladığı Hong Konglu yetkililer arasında yer alıyor.

Hong Kong, Çin'e bağlı olmasına rağmen kendisine ait para birimi, dil, hukuk sistemi ve kimlik kullanıyor. Özerk yapılı bölgenin sadece savunma ve dış politika gibi konularda Pekin'e bağlı olduğu bu yönetim modeli, "bir ülke, iki sistem" olarak adlandırılıyor.

Pekin yönetimi, son yıllarda Ulusal Güvenlik Yasası gibi yasal değişikliklerle bölgenin özerk yönetim yapısını aşındırdığına yönelik eleştirilere hedef oluyor.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime