Turktime

Avrupa'da doğalgaz fiyatları 118.7 Euro'ya yükseldi

Avrupa'da ocak vadeli kontratlarda doğalgaz fiyatları megavatsaat başına 118.7 euro'dan işlem gördü. Rus doğalgazını Avrupa'ya taşıyacak olan Kuzey Akım-2 boru hattının işletme ruhsatı alamayabileceği söylenmesi fiyat artışında etkili oldu.
ABONE OL
Abone Ol
Avrupa'da doğalgaz fiyatları 118.7 Euro'ya yükseldi
Haberler / Dünya
13 Aralık 2021 Pazartesi 22:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğalgaz ticaret noktası TTF'de işlem gören ocak vadeli kontratlarda geçen cuma megavatsaat başı 105.5 euro olan kapanış fiyatı yüzde 12.5 artışla 118.7 euro oldu.

Fiyatlardaki artışta, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un Rus doğalgazını Avrupa'ya taşıyacak olan Kuzey Akım-2 boru hattının şu anda işletme ruhsatı alamayabileceğini söylemesi etkili oldu.

Baerbock, Almanya'nın ikinci devlet televizyon kanalı ZDF'ye yaptığı açıklamada, Almanya'nın enerji piyasası düzenleyici kurumunun (Bundesnetzagentur-BNetzA) hattın ruhsatlandırma sürecini geçici olarak askıya aldığını söyleyerek, "Mevcut duruma göre, bu boru hattının Avrupa enerji yasasının gerekliliklerini karşılamadığı ve güvenlik sorunlarının hala gündemde olduğu için onaylanamayacağı anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Yeşiller Partisi ,seçim kampanyası sırasında projeyi sıklıkla hedef almış ve hattın inşaatının durdurulması çağrısında bulunmuştu.

Almanya'nın yeni koalisyon hükümetinin anlaşmasında boru hattından açıkça bahsedilmezken, Bundesnetzagentur-BNetzA hattın ruhsatlandırma sürecini geçici olarak askıya almıştı. Almanya, Kuzey Akım-2'nin ruhsatlandırma sürecine 8 Eylül'de başlamıştı. Sürecin 4 ay sürmesi bekleniyordu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime