Turktime

Uzmanlardan çip krizi uyarısı!

Pandemi dönemiyle birlikte otomotiv dünyasında çip krizi yaşanıyor. Uzmanlar krizin devam edeceği yönünde uyardı.
ABONE OL
Abone Ol
Uzmanlardan çip krizi uyarısı!
Haberler / Dünya
13 Aralık 2021 Pazartesi 13:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Küresel Çip sıkıntısı tüm yıl boyunca kendini tekrarladı ve hala ortadan kalkmadı. Yeni yılla birlikte endişeler küresel anlamda artarken tedarik sıkıntısının sürmesi bekleniyor.

Covid pandemisi tedarik zinciri darboğazlarına ve artan talebe yol açtığı için çiplerin çoğu yetersiz durumda. Yarı iletkenler, arabalardan e-bisikletlere, çamaşır makinelerine ve diş fırçalarına kadar giderek artan sayıda küresel boyutta tedarik sıkıntısı yaşanması bekleniyor.
Araştırma firması Gartner’da yarı iletken analisti olan Alan Priestley, CNBC’ye çip sıkıntısının Noel’de de etkisi olacağını söyledi. Priestley, “Geçmişte kolayca bulunabilen bazı şeylerin şimdi kolayca bulunmayabileceğini görebiliriz” dedi.

ESKİSİ GİBİ OLMAYACAĞININ MESAJINI VERDİ

Artık alışılmış alışveriş hizmetlerinde anlık tatmin bulunamayacağını da sözlerine ekleyen Priestley, “Hepimiz alışkınız: düğmeye basın, 24 saat içinde orada. Belki şimdi iki ya da üç hafta beklemeniz gerekiyor” ifadesinde bulundu. 
Günümüzün elektronik ürünlerinin çoğu, çok sayıda çip içeriyor. Analist firması Forrester’ın başkan yardımcısı ve araştırma direktörü Glenn O’Donnell’e göre teknolojik ürünlerde ciddi bulunabilirlik sorunları var. O’Donnell, "Yarı iletkenleri içeren ancak bunlarla sınırlı olmayan tedarik sorunlarının bu sezon çok sıkıntı yaratacağına inanıyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime