Turktime

Ortodoks okulunda patlama: Çok sayıda yaralı var

Rusya’da 7-14 yaş arası eğitim veren bir Ortodoks okulunda kimliği açıklanmayan bir kişi tarafından el yapımı bombanın patlatılması sonucu 12 kişi yaralandı.
ABONE OL
Abone Ol
Ortodoks okulunda patlama: Çok sayıda yaralı var
Haberler / Dünya
13 Aralık 2021 Pazartesi 16:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya’da okullara yönelik yapılan saldırılarda son zamanlarda ciddi bir artış yaşanmaya başladı. Bugün öğle saatlerinde de manastır yakınındaki bir Rus Ortodoks okuluna saldırı düzenlendi. Rusya İçişleri Bakanlığı, Ortodoks okulunda meydana gelen patlamanın okulun mezunu Rus bir genç tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Mezun olduğu okulu patlatmak isteyen 18 yaşındaki ismi açıklamayan gencin el yapımı bomba ile kendini patlatmaya çalıştığı ancak başarılı olamadığı kaydedildi. Olay sırasında yaralanan zanlı hastaneye kaldırılırken durumunun kritik olduğu, patlamada 12 kişinin ise yaralandığı açıklandı.


İNTİKAM ALDI
İsmi açıklanmayan Rus gencin intikam almak istediği için mezun olduğu okulu patlatma girişiminde bulunduğu bildirildi. Moskova Valisi Andrei Vorobyev, yaralılara ilişkin net bir sayı vermezken, yaralıların hayati tehlikesi olmadığını açıkladı. Rus Ortodoks Kilisesi, patlamada yaralanan ailelere yardım edileceğini açıkladı.
Geçtiğimiz Mayıs ayında da Kazan kentinde 19 yaşındaki bir genç okula saldırı düzenlemiş, 9 kişinin ölümüne sebep olmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime