Turktime

YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu

28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen iki senede hiçbir gazeteye ne özel röportaj, ne de tek bir özel demeç verdi. Ama...
ABONE OL
Abone Ol
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
Haberler / Güncel
13 Nisan 2012 Cuma 15:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen iki senede hiçbir gazeteye ne özel röportaj, ne de tek bir özel demeç verdi. Hatta, makamında bir gazeteciyle çekilmiş tek kare fotoğrafına bile rastlayamazsınız.  Geçmişte bir süre gazetecilik yaptığını da öğrendiğim YSK Başkanı Em, bu kadar ketum ve görevine âşık bir bürokrat olunca gazetecilerin işi de o denli zorlaşıyor. Doğrusunu isterseniz YSK Başkanı Ali Em bana da röportaj ya da demeç vermeye gönüllü olmadı ama biraz emrivaki, biraz karambolle YSK'nın önümüzdeki seçimlere yetiştirmeye çalıştığı devrim niteliğindeki çalışmalarını öğrendim.

 

 

 

Türk medyasına ilk ve tek kez konuşan YSK Başkanı Ali Em'in YSK’da yapmayı düşündüğü devrim niteliğindeki çalışmalarının satırbaşları şöyle;

 

* YSK, oluşturacağı kurullarla önce özürlü tanımına açıklık getirecek. Örneğin; tek gözü görmeyen bir kişinin oy kullanabileceğini düşünen YSK, tamamen görme özürlü ve hareket etme kabiliyeti olmayan hastaları özürlü kapsamına alacak.

 

* Önümüzdeki seçimlerde YSK'da 5 siyasi partinin de temsilcileri görev alacak. Bu partiler; AK Parti, CHP, MHP, BDP ve SP.

 

* Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önümüzdeki seçime "mobil sandık" adını verdikleri çok önemli bir uygulamayla girmeye hazırlanıyor.

 

* YSK'nın, "Mobil Sandığı" projesinde seçmen sandığı yatalak hastaların ayağına gidecek ve yatalak hastalar oylarını evlerinde kullanacak.

 

* YSK, başta huzur evleri ve yaşlı merkezleri olmak üzere seçmen sandığına gitmekte zorlanacağını düşündükleri kesimlerin merkezlerine seçmen sandığı kuracak.

 

* 75 yaş ve üzerindeki seçmenlerin ikamet ettikleri binaların önüne seçmen sandıkları kurulacak.

ÖZEL/TURKTIME

  Haberin Videosu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Misafir
 16 Nisan 2012 Pazartesi 23:22
Mezar serviside bu isin icindemi acaba?
 Misafir
 14 Nisan 2012 Cumartesi 21:17
artık bu önlemlerden sonra akp nin oy oranı %100 artar.eski seçim sistemini istiyoruz.
 Misafir
 14 Nisan 2012 Cumartesi 12:24
yeterki hizmet edin
 Misafir
 13 Nisan 2012 Cuma 15:46
sorun ysk`da deil sorun secmende

DİĞER RÖPORTAJLAR

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime