Turktime

Türkiye Yazarlar Sendikası’ndan 1 Mayıs bildirisi

Türkiye Yazarlar Sendikası “Yaşasın 1 Mayıs” başlıklı bildirisinde “Dünyanın bütün emekçileri ve kalemleri birleşin!” çağrısında bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Türkiye Yazarlar Sendikası’ndan 1 Mayıs bildirisi
Haberler / Kültür
27 Nisan 2021 Salı 13:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), yayımladığı bildiriyle 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde alanlarda yapılacak kutlamaların salgın koşulları öne sürülerek engellenmeye çalışılmasına tepki gösterdi. Bildiride, “İşçiler çalıştırılırken dikkate alınmayan salgının, işçiler taleplerini seslendirdiğinde engel olarak ileri sürülmesini kabul etmiyoruz” denildi.

“Yaşasın 1 Mayıs” başlıklı bildiride TYS, “Dünyanın bütün emekçileri ve kalemleri birleşin!” çağrısında bulundu.

TYS’nin bildirisi şöyle:

“1 Mayıs işçi ve emekçilerin birlik, mücadele, dayanışma günüdür.

İşçiler, günde 16 saati aşan ağır çalışma koşullarını değiştirebilmek, sekiz saatlik işgünü hakkını sağlamak için bedeller ödeyerek 1 Mayıs’ı kazanmıştır.

İşçi ve emekçilerin haklı taleplerini seslendirebilmesi, afiş, bildiri, gösteri yürüyüşü ve miting yaparak taleplerini duyurabilmesi salgın gerekçe gösterilerek engellenmeye çalışılıyor. Salgın koşullarında aralıksız çalıştırılan işçiler en temel haklarını gündeme getirdiğinde; gözaltı, baskı ve cezalarla karşı karşıya kalıyor.

Türkiye Yazarlar Sendikası olarak, salgın ve emeğin haklarına saldırı günlerinde; emekçilerin birleşik mücadelesinin ışığına her zamankinden daha fazla gereksinimimiz olduğuna inanıyor, emekçilerin haklı taleplerini sahipleniyoruz. İşçiler çalıştırılırken dikkate alınmayan salgının, işçiler taleplerini seslendirdiğinde engel olarak ileri sürülmesini kabul etmiyoruz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime