Turktime

'En İyi Yönetmen' ödülünü alan ilk Asyalı kadın oldu

2021 Oscar Ödül Töreni bu yıl dünyanın farklı yerlerinde kurulan stüdyolarda yapıldı. En İyi Film Ödülü, Nomadland'e, En İyi Yönetmen Ödülü de Nomadland filminin yönetmeni Chloé Zhao'ya verildi.
ABONE OL
Abone Ol
'En İyi Yönetmen' ödülünü alan ilk Asyalı kadın oldu
Haberler / Kültür
26 Nisan 2021 Pazartesi 10:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Koronavirüs pandemisi nedeniyle bu yıl zamanı ve mekanı değişen Oscar ödül töreni Los Angeles'ta Union Tren İstasyonu'nda gerçekleştirildi.

Alışılanın aksine az sayıda konuğun sosyal mesafeli ve maskesiz şekilde oturduğu, geçmiş yıllara göre oldukça sade geçen törende 'En İyi Film' ödülünü ABD'deki gönüllü 'göçebeler'in hayatını anlatan 'Nomadland' aldı.

Chloe Zaho, Oscar'ın 93 yıllık tarihinde 'En İyi Yönetmen' dalında ödül kazanan ikinci kadın yönetmen oldu. Zhao aynı zamanda bu kategoride Oscar alan ilk Asyalı kadın oldu.

''İNSANLAR DOĞUŞTAN İYİDİR''

Zhao, "Bu ödülü, tüm zorluklara karşın iyilik için direnme inancına ve cesaretine sahip olan herkes için alıyorum. İnsanlar doğuştan iyilerdir. Ben dünyanın her yerinde, her zaman tanıştığım insanların içinde iyiyi bulabildim" dedi.

BİR BAŞKA İLK

En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını The Father'daki performansıyla Anthony Hopkins aldı. En İyi Uyarlama Senaryo Ödülü'nü de "The Father" kazandı. 83 yaşındaki Anthony Hopkins, bu ödülü alan en yaşlı kişi olarak kayda geçti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime