Turktime

Suudi Arabistan ile Lübnan arasında büyük gerilim!

Suudi Arabistan ile Lübnan arasında diplomatik kriz çıktı. Suudi Arabistan, Lübnan'ın Riyad Büyükelçisi'ni sınır dışı etme kararı aldı. Ayrıca ithalat yasağı getirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Suudi Arabistan ile Lübnan arasında büyük gerilim!
Haberler / Dünya
30 Ekim 2021 Cumartesi 09:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Krizin fitilini Lübnan Enformasyon Bakanı George Kardahi'nin Yemen'deki savaşı "Suudi saldırganlığı" olarak nitelemesi ateşledi.

Açıklamadan kısa süre sonra Suudi Arabistan harekete geçti. Lübnan'ın Riyad Büyükelçisi Fevzi Kabbara'ya ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre verildi.

İTHALAT YASAĞI GELDİ

Beyrut'taki Suudi Arabistan Büyükelçisi Velid bin Abdullah el-Buhari istişareler için geri çağrıldı. Riyad yönetimi, Lübnan'dan yapılan tüm ithalata da ikinci bir emre kadar yasak getirdi.

Lübnan Başbakanı Najib Mikati ise hükümetinin Suudi Arabistan ile iyi ilişkilere olan inancını yineledi. Diplomatik krizi geride bırakma çağrısı yaptı. Riyad cephesinden Mikati'nin yorumlarına henüz herhangi bir yanıt gelmedi.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime