Turktime

Japonya genel seçime gidiyor

Japonya'da iki gün sonra yapılacak milletvekili genel seçimleri hazırlıkları tam gaz devam ediyor.
ABONE OL
Abone Ol
Japonya genel seçime gidiyor
Haberler / Dünya
29 Ekim 2021 Cuma 14:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ülkede 31 Ekim'de düzenlenecek Temsilciler Meclisi Seçim yarışının kampanya dönemi yarın gece son bulacak. Meclis'teki 465 koltuktan 289'u tek koltuklu seçim bölgesinden, kalanı ise 11 bölgesel seçim blokundan nispi temsil yoluyla seçilecek.

SOSYAL DEMOKRAT PARTİLERE ODAKLANDI

1051 adayın yarışacağı seçimlerde 233 sandalyeyi kazanan parti Meclis'te çoğunluğu elde edecek. Japon halkının İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki dönemde ideolojik temelde siyasi yönelimi liberal, komünist ve sosyal demokrat partilere odaklandı.

İlk seçimlerine 1958'de giren ve 1993'e kadar iktidar yarışında ipi göğüsleyen Liberal Demokrat Parti (LDP) 1993 seçimlerinde ilk kez meclis çoğunluğunu kaybetti.

Budist Soka Gakkai hareketinin desteklediği Komeito ile beraber 2000 sonrasında 2009-12 dönemi hariç sandıktan mağlup ayrılmayan LDP 336 adayıyla en ön sırada.

İhracat merkezli ekonomik büyüme odaklı olan LDP, ABD eksenli dış ve savunma politikalarıyla biliniyor. Ana muhalefetteki Anayasal Demokrat Parti (CDP) ise Japonya Komünist Partisi (JCP), Sosyal Demokratik Parti (Shamin) ve solcu Reiwa Shinsengumi (Re-Shin) güçlerini birleştiriyor.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime