Turktime

Merkel Yunanistan'da Miçotakis'i ziyaret etti!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan'da Başbakan Kiryakos Miçotakis'i ziyaret etti. Yunan başbakan Merkel'e, Ankara'ya karşı yumuşak davranmamak gerektiğini belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
Merkel Yunanistan'da Miçotakis'i ziyaret etti!
Haberler / Dünya
29 Ekim 2021 Cuma 14:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Almanya Başbakanı Angela Merkel, görevi bırakmadan önce yurt dışı ziyaretlerine devam ediyor.

Son olarak Yunanistan ziyaretinde bulunan Merkel, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ve Başbakan Kiryakos Miçotakis ile Atina'da buluştu.

HEDEFİNDE TÜRKİYE VARDI

Yapılan görüşmenin ardından Miçotakis ile Merkel objektiflerin karşına geçti.

Ege ve Doğu Akdeniz'de sık sık yaşadığımız gerginliklerle, diyalog çağrılarına cevap vermeyen Yunanistan'ın başbakanı Miçotakis, Türkiye hakkında açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE'NİN KEYFİ HAREKETİNİ TEŞVİK EDİYOR"

Miçotakis, "Diyalogdan ve tansiyonun düşürülmesinden yana olduğunuzu biliyorum. İletişim kanallarını açık tutmaya çalışacağım Ancak çoğu zaman, Batı'nın sakinliği, Türkiye'nin keyfi hareketini teşvik ediyor" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği'nin Ankara'ya karşı daha sert tavır göstermesi gerektiğini savunan Miçotakis, "Avrupalı yetkililerin Avrupa siyasetini ve Avrupa pratiğini dönüştürme zamanı geldi. Haklarımız üzerindeki tehditlere veya anlaşmazlıklara müsamaha göstermeyiz" şeklinde konuştu.

"FİKİR BİRLİĞİ HER ZAMAN MÜMKÜN DEĞİL"

Merkel ise Türkiye ile Yunanistan arasındaki sorunların Avrupa'yı ilgilendiğini belirtti. Alman Başbakan, aynı zamanda tüm konularda fikir birliği sağlamanın her zaman mümkün olmadığını aktardı.

Kaynak / En Son Haber

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime