Turktime

Su altı tarihine ışık tutan sergi

Bodrum Belediyesi’nin tarihe, kültürel miraslara sahip çıkmak ve yaşatmak adına yürüttüğü çalışmalar kapsamında başlattığı “Kültürel Miraslar Sergileri” devam ediyor.
ABONE OL
Abone Ol
Su altı tarihine ışık tutan sergi
Haberler / Kültür
3 Ocak 2021 Pazar 11:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bodrum Belediyesi KUDEB tarafından organize edilen “Sualtı Arkeolojisinin Doğduğu Yer: Bodrum Türkiye” sergisi, Bodrum Sualtı Arkeolojisi Enstitüsü INA’ya (The Institute of Nautical Archaeology) ait fotoğraf arşivlerinden oluşuyor. INA’nın 1960-2020 yılları arasında Bodrum’da yapılan sualtı arkeolojisi kazılarına ait arşiv fotoğrafların görücüye çıktığı serginin açılışına Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan yardımcısı Emel Çakaloğlu ve Bodrum Sualtı Arkeolojisi Enstitüsü Müdürü Tuba Ekmekçi katıldı.

Bodrum su altı tarihine ışık tutan bu çalışmaların çok değerli olduğuna dikkat çeken Başkan Ahmet Aras, “Bodrum’a katkılarınız çok büyük. Bizler, kültürel mirasımıza sahip çıkarak öncelikle sünger müzemizin hazırlıklarına başladık. Arkasından, Osmanlı Tersanesi’nde, Bodrum Denizcilik Tarihi ile ilgili Kültür Bakanlığımızla şu anda bir çalışma yürütüyoruz. Bodrum Sualtı Arkeolojisi Enstitüsü olarak verdiğiniz katkılardan dolayı çok teşekkür ederiz. En kısa zamanda birlikte çalışacağımız projeleri geliştireceğiz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime