Turktime

Akif filminin çekimleri tamamlandı

İstiklal Marşı'nın yazılış serüvenini, şair Mehmet Akif Ersoy'un yaşamından kesitlerle beyaz perdeye aktaran, Akif filminin çekimleri İstanbul'da sona erdi.
ABONE OL
Abone Ol
Akif filminin çekimleri tamamlandı
Haberler / Kültür
1 Ocak 2021 Cuma 09:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ankara çekimlerinin ardından İstanbul'da Sait Halim Paşa Yalısı'nda süren çekimlerin son gününde basın mensuplarıyla bir araya gelen film ekibi soruları yanıtladı. Filmde Mehmet Akif Ersoy'u canlandıran oyuncu Yavuz Bingöl, yaptığı açıklamada, 30'a yakın filmde rol aldığını ancak bugüne kadar oynadığı en önemli rollerden birisinin Akif olduğunu söyledi. Role hazırlanmak için kendince yöntemler geliştirdiğini ifade eden Bingöl, sosyal medyada çıkan eleştirileri de değerlendirerek şunları ifade etti:

"Yaşadığı yerlere, İstiklal Marşı'nı yazdığı Tacettin Dergahı'na gittim. Oranın havasını solumak, orada vakit geçirmek önemliydi. Torunu Selma Hanımla sohbetlerim çok önemliydi. İnternetten yıllarca panellerde konuşulanları, satır aralarındaki mesajları dinledim. Tarih okumaları yaptım. Safahat'ı ikinci kez okudum. Okumadığım kitaplar vardı onları okudum, kendimi hazırlamaya çalıştım. Yani sosyal medyada konu edilen şeyler buradan çıktı. Camilerde imamların Kur'an-ı Kerim'den bir ayet okuyup sonrasında onun mealini açıkladıkları gibi bir sahnemiz vardı. Ben de Arapça cümlenin vurgusunu, diksiyonunu, ağzıma oturuş şekliyle çalışmak için yönetmenimiz eğer çekerse diye kendimi hazır hissetmek için kendimce bilgiler almaya çalıştım ama çekmedik o sahneyi. Ama iş biliyorsunuz... bir ton yere gitti. Kıymetli bir iş. Seyredilmemiş bir filme Akif'in ölüm yıl dönümünde böyle bir haksızlık yapılması beni üzdü ve çok inciticiydi. Ama kıymetli işleri kirletmek kolay değil."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime