Turktime

6 binden fazla arkeolojik çıkarıldı

Türkiye’de, korona salgını sürecinde gerçekleştirilen arkeolojik çalışmalarda binlerce esere ulaşıldı.
ABONE OL
Abone Ol
6 binden fazla arkeolojik çıkarıldı
Haberler / Kültür
1 Ocak 2021 Cuma 16:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye’de, koronavirüs salgını sürecinde gerçekleştirilen arkeolojik çalışmalarda binlerce esere ulaşıldı. 6 binden fazla eser 2020’de müze envanterlerine girdi.

Myra kazılarındaki 2 bin 200 yıllık pişmiş toprak buluntular, Laodikeia’daki 20 asırlık portre, Yeşilova Höyüğü kazılarındaki 8 bin yıllık figürin, Kültepe-Kaniş’ten çıkarılan 4 bin 300 yıllık mermer idoller ve daha binlerce göz alıcı eser, 2020 yılında gün ışığına kavuşturuldu. 

Anadolu'da bu yıl 118 Türk ve 21 yabancı kazı yapıldı. Müze Müdürlükleri başkanlığındaki 44 çalışma ile arkeolojik kazıların toplam sayısı 183 oldu.

Yine 2020 yılında Müze Müdürlükleri başkanlığında 139 kurtarma kazısı, 12 kamu yatırım alanı kurtarma kazısı ve 50 sondaj kazısı gerçekleştirildi. Türkiye’nin denizlerinde ise 5 sualtı kazısı yapıldı.

Yerli ve yabancı bilim insanları ile Müze Müdürlüklerinin başkanlığında gerçekleştirilen arkeolojik yüzey araştırması, jeofizik-jeoradar ve temizlik çalışmalarıyla birlikte 2020 yılında toplam arkeolojik faaliyet sayısı 502 oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime