Turktime

Seçimin Enleri: Türkiye'de en çok aratılan kelimeler belli oldu

Türkiye için tarihi bir gün olan 28 Mayıs'ta dünyanın da gözü Türkiye’deydi. Google Trends’e göre Türkiye'de en çok aratılan kelimeler belli oldu. 28 Mayıs'ta Türkiye ve Dünya'da en çok aratılan kelimeleri sizler için derledik...
ABONE OL
Abone Ol
Seçimin Enleri: Türkiye'de en çok aratılan kelimeler belli oldu
Haberler / Teknoloji
29 Mayıs 2023 Pazartesi 14:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarıştı. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 52.1 ile ikinci raundda kazandı.

Türkiye için tarihi bir gün olan 28 Mayıs'ta dünyanın da gözü Türkiye’deydi. Google aramalarında kelime veya cümle sorgularının hangi coğrafyada, hangi dillerde ve ne sıklıkla arandığını istatistiksel bilgi olarak kullanıcılara sunan Google Trends’e göre bu durum aramalara da yansıdı.

EN ÇOK NE ARATILDI?

Buna göre bugün Türkiye’de en çok aratılanlar sırasıyla; ‘euro’, ‘Pirus Zaferi ne demek’, ‘döviz’, ‘Selahattin Demirtaş’ ve ‘Mansur Yavaş’ oldu. Türkiye’de seçim günü 28 Mayıs’ta ise ‘Seçim sonuçları’ en çok aratılan kelime oldu.

28 ve 29 Mayıs’ta ‘Türkiye’deki seçimler’ araması ise birçok ülkede ilk sırada yer aldı. Bu ülkelerden bazıları; Rusya, Almanya, Yunanistan ve Suudi Arabistan oldu. Bu arama ABD, Birleşik Krallık, İsviçre, İtalya ve Ukrayna’da da üst sıralarda yer aldı.

Dünyada Google’da ‘Erdogan’ araması yapanların sayısı yüksek sıralarda yer aldı. ‘Erdogan’ kelimesini en çok aratan ülkeler; Belçika, Çekya, Finlandiya, Hollanda, İsveç ve Macaristan oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime