Turktime

Android cihazlarda yeni tehlike: Bu uygulamayı hemen silin!

Google Play’de bulunan ve yaklaşık 1 yıldır Android telefonların içerisine sızan bir uygulama tespit edildi. Uzmanlar, 50 bin kişi tarafından indirilen uygulamanın telefonlardan hemen silinmesini tavsiye etti.
ABONE OL
Abone Ol
Android cihazlarda yeni tehlike: Bu uygulamayı hemen silin!
Haberler / Teknoloji
25 Mayıs 2023 Perşembe 11:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Android, açık kaynaklı bir işletim sistemi ve bu yüzden her zaman saldırılar altında. Bu saldırılar çoğunlukla iyi gibi görünen, fakat bilgileri çalan uygulamalar aracılığıyla gerçekleşiyor.

Aksi takdirde bir Android cihazı uzaktan hacklemek göründüğü kadar basit değil.

GOOGLE’IN GÖZÜNDEN KAÇAN CASUS UYGULAMA

Uzmanlar bilinmeyen uygulamaların yüklenmemesi için sürekli uyarıda bulunuyor. Yıllardır Google Play Store’da yer alan milyonlarca uygulama, kötü amaçlı yazılıma sahip olmasıyla hemen hemen pek çok kişinin telefonuna sızdı. Şimdi buna bir yenisi daha eklendi ve bu uygulama Google’ın bile gözünden kaçtı.

The Register’ın aktardığına göre, Google Play’de yer alan bu uygulama 50 bin kişi tarafından indirildi. Kötü amaçlı yazılıma sahip bu uygulama 1 yıl boyunca Google’ın bile gözünden kaçmayı başardı.

PLAY STORE’DAN KALDIRILDI AMA…

Güvenlik uzmanlarının tespitine göre uygulamanın adı iRecorder. İlk olarak 2021’de piyasaya çıkarken, 2022’de ise kötü amaçlı yazılıma dönüşerek telefonlara sızmaya başladı. Öyle ki kendisini hiç açığa çıkarmadan bir yıl boyunca fark edilmedi.

iRecorder ismiyle Play Store’de yer alan uygulama, aslında GitHub tarafından barındırılan "kötü amaçlı kullanım için olmayan" bir casus yazılım parçası olan AhMyth'e dayanıyor.

Google, güvenlik riski taşıyan bu uygulamayı Play Store mağazasından kaldırdı. Fakat bunu yükleyen 50 bin kişi var ve uzmanlar bu kullanıcıların da acilen uygulamayı silmesi konusunda uyarıda bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime