Turktime

Instagram'dan Elon Musk'ı çıldırtacak adım!

Elon Musk'ın satın almasının ardından yaptığı çeşitli değişikliklerle kullanıcıları adeta hayattan bezdiren Twitter'a rakip geliyor.
ABONE OL
Abone Ol
Instagram'dan Elon Musk'ı çıldırtacak adım!
Haberler / Teknoloji
21 Mayıs 2023 Pazar 14:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Instagram ve Facebook'u bünyesinde barındıran Meta şirketinin, Twitter'a rakip metin tabanlı bir uygulama çıkarmaya hazırlandığı ve platformun haziran ayında piyasaya sürüleceği öğrenildi.

Euronews Türkçe'nin Amerikan medyasına dayandırdığı habere göre uygulama, bazı içerik üreticilerine ve influencer'lara açıldı ve şu anda test aşamasında.

INSTAGRAM İLE ENTEGRE OLACAK

Yeni uygulamanın gizlilik içerisinde kullanıma sunulduğu ve ağırlıklı olarak Instagram altyapısını kullanacağı aktarıldı. Ayrıca uygulamanın Instagram ile entegre olacağı ve iki uygulama arasında içerik arama ve profillere erişim konularında kolaylık olacağı belirtildi.

Amerikalı influencer Lia Haberman, yeni uygulamadan ekran görüntülerine ulaştığını bildirdi.

Haberman, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Aldığım (biraz bulanık) bir örneğe göre, Meta'nın yeni uygulaması Twitter'a çok benziyor. Peki bu, son zamanlarda akışta gördüğümüz tüm Twitter ekran görüntülerini devralabilir mi? Belki... Kullanıcıların nasıl tepki vereceğini tahmin etmek imkansız ama bir alternatif olabilir" ifadelerini kullandı.

Haberman ayrıca yeni uygulamada Instagram'da engellenen kullanıcıları ve kelimeleri görmenin mümkün olacağını söyleyerek juygulamanın içerik kontrolleri konusunda Instagram ile entegre olacağını vurguladı.

TWITTER TEPKİ ÇEKİYOR

İş insanı Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından platformda yapılan değişiklikler birçok kullanıcının tepkisini çekti.

Şirketin son zamanlarda mavi tik için ücret politikası başlatması ve haber ajansları için kullandığı "hükümet destekli medya" etiketleri bireysel ve kurumsal birçok kullanıcının tepkisini çekmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime