Turktime

Rusya Devlet Başkanı Putin'den flaş açıklamalar: Bu bir hataydı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Vladivostok kentindeki Uzak Doğu Federal Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirilen 8. Doğu Ekonomik Forumu'nda konuşma yaptı.
ABONE OL
Abone Ol
Rusya Devlet Başkanı Putin'den flaş açıklamalar: Bu bir hataydı!
Haberler / Dünya
12 Eylül 2023 Salı 16:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

8'inci Doğu Ekonomik Forumu (EEF), 10-13 Eylül tarihleri arasında Rusya'nın Vladivostok kentindeki Uzak Doğu Federal Üniversitesi kampüsünde düzenleniyor. 

Forumun açılış konuşmasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bölgesel ve küresel ekonomik konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Putin, bir moderatörün kendisine Sovyetler Birliği'nin 1968'de Prag'a ve 1956'da Budapeşte'ye tanklar gönderdiğinde sömürgeci bir güç gibi davrandığını söyleyenlere nasıl yanıt vereceği sorusunu yanıtladı. 

"BU BİR HATAYDI"

"Bu bir hataydı" diyen Putin, şunları söyledi:

"Sovyet politikasının bu kısmının yanlış olduğunu ve sadece ilişkilerde gerginliğe yol açtığını uzun zaman önce kabul ettik. Dış politikada diğer halkların çıkarlarıyla doğrudan çelişen hiçbir şey yapılmamalıdır."

Putin, başta ABD olmak üzere Batı'daki ülkelerin de Sovyetlerin o dönemde yaptığı hatayı şimdi yaptıklarını savunarak, "Müttefiklerine, sözde ortaklarına baskı yapıyorlar. Onların dostları yok. Sadece çıkarları var. Bu, iyi bilinen bir İngiliz formülünün devamıdır" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime