Turktime

Kuzey Kore lideri, Rusya'ya vardı

Kuzey Kore lider Kim Jong-un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le düzenleyeceği zirve için nadiren yaptığı yurt dışı ziyaretlerinden birini gerçekleştirdi. İki otoriter liderin gündeminde Kuzey Kore'nin Rusya'ya Ukrayna'nın işgalinde kullanılacak silahlar olduğu belirtildi.
ABONE OL
Abone Ol
Kuzey Kore lideri, Rusya'ya vardı
Haberler / Dünya
12 Eylül 2023 Salı 10:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kuzey Kore lider Kim Jong-un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le düzenleyeceği zirve için nadiren yaptığı yurt dışı ziyaretlerinden birini gerçekleştirdi ve Rusya'ya vardı.

Japonya'nın Kyodo ajansının ismi paylaşılmayan bir Rus yetkiliden aktardığına göre, Kim'in zırhlı treni Rusya'nın uzak doğu topraklarına Kuzey Kore'den ana giriş olan Khasan istasyonuna gitti.

Kim-Putin görüşmesinin Doğu Ekonomik Forumu'nun yapılacağı Rusya'nın liman kenti Vladivostok'ta gerçekleşmesi bekleniyor. Putin de Vladivostok'a ulaştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, yaptığı video açıklamada, Kim'in Rusya ziyareti ve Putin'le görüşmesinin amacının iki ülke arasındaki bağları güçlendirmek olduğunu belirtti.

UKRAYNA'NIN İŞGALİ İÇİN SİLAH SAĞLANACAK
Görüşme, Batı'nın Pyongyang'ın Rusya'ya Ukrayna'yı işgalinde kullanmak üzere silah sağlama kararı vermesinden endişe duyduğu bir dönemde gerçekleşiyor.

ABD'nin silah satışının olası sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamayla ilgili Peskov, "Bildiğiniz gibi komşuluk ilişkilerimizde bizim için Rusya ve komşusunun çıkarları önemlidir, Washington'ın uyarıları değil" dedi. ABD, geçen günlerde yaptığı açıklamada, Rusya ile Kuzey Kore arasındaki silah müzakerelerinin aktif olarak ilerlediğini belirtirken, Kim Jong Un'u, ülkesinin Rusya'ya Ukrayna'da kullanılacak silah sağlaması durumunda bedel ödeyeceği konusunda uyardı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime