Turktime

Putin, Elon Musk'a övgüler yağdırdı

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD'nin Rus donanma gemilerine saldırmak için Starlink desteği isteğini reddeden Elon Musk'a övgüler yağdırdı.
ABONE OL
Abone Ol
Putin, Elon Musk'a övgüler yağdırdı
Haberler / Dünya
12 Eylül 2023 Salı 13:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Geçtiğimiz hafta The Washington Post tarafından yayınlanan Elon Musk'un yeni biyografisinden alıntılar, Ukraynalıların Eylül 2022'de Kırım'ın Sivastopol limanında bulunan Rus donanma gemilerine saldırmak için Starlink desteği istediğini ortaya çıkarmıştı.

SpaceX'in kurucusu Elon Musk'ın, Kırım'daki Rus kuvvetlerine sürpriz saldırı düzenlemek için Starlink internet hizmetlerini kullanmasına izin vermeyi reddetmesi tartışmaları alevlendirmişti.

"MUHAREBE OPERASYONLARINI DESTEKLEMEK DE DAHİL..."

ABD Hava Kuvvetleri Bakanı Frank Kendall, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, gelecekteki sözleşmelerde satın aldıkları hizmet veya ürünlerin savaşta kullanılabileceğinin daha açık bir şekilde belirtileceğini söyledi.

Musk Kırım talebini reddettiğinde askeri bir sözleşmeye sahip değildi ve Rusya'nın Şubat 2022 işgaline yanıt olarak Ukrayna'ya ücretsiz hizmet sağlıyordu. Ancak geçtiğimiz aylarda ABD ordusu, desteğin devam etmesi için Starlink'e fon sağladı ve resmi olarak Starlink ile sözleşme imzaladı. Pentagon, operasyonel güvenliği gerekçe göstererek bu sözleşmenin şartlarını veya maliyetini açıklamadı.

Hava Kuvvetleri Satın Alma, Teknoloji ve Lojistikten Sorumlu Sekreter Yardımcısı Andrew Hunter, "Teknolojiyi ve hizmetleri, Hava Kuvvetleri misyonuna veya bu durumda Hava Kuvvetleri Bakanlığına hizmet etmek için alıyoruz. Dolayısıyla gerektiğinde muharebe operasyonlarını desteklemek de dahil olmak üzere amaçlarımız için kullanılması yönünde beklentimiz olması normal" diye konuştu.

PUTIN'DEN ELON MUSK'A ÖVGÜLER

Rusya Devlet Başkanı Putin de SpaceX'in kurucusu Elon Musk'a övgülerde bulundu.

Putin, milyarder ismi 'seçkin bir adam' olarak nitelendirirken "O olağanüstü bir insan, aktif ve önemli işler yapan yetenekli bir iş insanı" dedi.

Rus lider "Musk, Amerikan devletinin desteği ile uzay sektöründe çok şey yapıyor" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime