Turktime

Restorasyondan 4 ay sonra çinileri dökülmeye başladı!

Konya'da bulunan Mevlana Müzesi'ndeki restorasyon 1.5 yıl sürdü. Yapılan restorasyon işleminden 4 ay sonra "Yeşil Kubbe"nin çinileri dökülmeye başladı.
ABONE OL
Abone Ol
Restorasyondan 4 ay sonra çinileri dökülmeye başladı!
Haberler / Kültür
5 Nisan 2022 Salı 21:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sözcü'nün haberine göre son olarak 1960'larda restorasyon yapılan Kubbe-i Hadra'nın yıpranması nedeniyle 2020 yılında turkuaz çinilerinin değiştirilmesi için çalışma başlatıldı.

Restorasyonun milyonlarca lirayı bulan maliyetini Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı adına hayırsever iş insanı Ali Akkanat üstlenirken, Bilim Kurulu tarafından yapılan incelemelerin sonucunda geleneksel tarzda imal ettirilerek çinilerin yenilenmesine karar verildi.

RESTORASYONDAN 4 AY SONRA DÖKÜLMEYE BAŞLADI

1.5 yıl süren restorasyonun bitiminden 4 ay sonra Kubbe-i Hadra'nın üzerindeki çinilerin dökülmeye başladığı dikkat çekti.

Konuyla ilgili inceleme başlatıldığını belirten Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssetar Yarar, "Yapılan işin daha geçici kabulü yapılmadı. Kış ayının geçmesini bekledik. Aradan geçen zamanda çinilerde dökülme var. Bunun araştırmasını başlattık" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime