Turktime

Ukrayna tarihi NFT müzesi oluyor

Ukrayna-Rus Savaşı gibi önemli olayları kayda almak amacıyla Ukrayna'da NFT müzesinin kurulması planlanıyor. Bu teknolojik girişim için “Savaşın hatırasını saklamak” ve “Ukrayna’nın kimliğini ve özgürlüğünü kutlamak” ifadelerini kullanıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Ukrayna tarihi NFT müzesi oluyor
Haberler / Kültür
30 Mart 2022 Çarşamba 12:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Alex Bornyakov “Ukrayna tarihini korumak” ve savaş anılarını sanal dünyada kalıcı hale getirmek için NFT müzesi açmaya hazırlanıyor.

Bornyakov kurulacak sitenin ismini Twitter hesabından “Meta Tarih: Savaş Müzesi” olarak açıkladı. Sitede ülkenin başından geçen olaylar ve savaşlar NFT formatında görüntülenebilecek.

Bu teknolojik girişim için “Savaşın hatırasını saklamak” ve “Ukrayna’nın kimliğini ve özgürlüğünü kutlamak” ifadelerini kullanan Bornyakov, savaşın ülke tarihindeki izlerini kaydetmek istediklerini belirtiyor.

Hazırlanan NFT’ler savaş tarihinde önemli bir anı içeren ve Ukraynalı sanatçıların çizimlerine yer veren bir tweet’i içerecek. Örneğin, NFT’lerden biri NATO’nun savaşın 3. gününde savaşı durdurması için Rusya’ya gönderdiği tweet’e yönlendiriyor. Bu NFT’ye eşlik eden görüntü ise Ukraynalı sanatçı Alina Kropachova’nın tasarladığı pusula-megafon illüstrasyonu.

NFT'lerin satışları bugün başlayacak ve yaklaşık 500 dolar değerinde olacak.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime