Turktime

Özel tiyatrolar çöküşte!

Tiyatrolar Kooperatifi, özel tiyatroların çöküşte olduğunu belirterek, "Sahne sanatlarını mümkün olan azami koşullarda korumak için elimizden geleni yapalım." çağrısında bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Özel tiyatrolar çöküşte!
Haberler / Kültür
15 Eylül 2020 Salı 09:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul'da dün itibarıyla açık alanlarda yapılacak konser, gösteri, festival gibi etkinliklerin yasaklanmasına  tiyatrocuların tepkisi sürüyor.

Tepki gösteren kurumlardan biri de Tiyatrolar Kooperatifi oldu. Kooperatif, sahne önü ve arkasındaki binlerce çalışanın, 6 aydır gelir elde edemediğini, ekonomik olarak çok zor zamanlardan geçtiğini, son karar ile birlikte sahne sanatları alanının son umudunun da tükendiğini belirtti.

Kooperatif, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

- Anlık kararlar ve kısa dönemli çözümler, var olan problemi daha da derinleştirmekten öteye gitmemektedir.

- Seyircimizin, oyuncularımızın ve emekçilerimizin sağlığı bizler için her şeyden önemli. Bu süreçte yapılan uygulamalarda bu hassasiyetimiz açıkça görülmektedir. Lakin Temmuz ayı itibarıyla, kontrollü serbestlik kapsamında Sağlık Bakanlığı'nca belirtilen tüm tedbir koşullarına uyulmasına rağmen; yayınlanan genelgeyle yasaklanan düğün, kına gecesi, nişan, nikah, sünnet düğünü vb. eğlencelere, ‘tiyatro’ etkinliklerinin de salt eğlence olarak görülüp dahil edilmesi bizleri derinden yaralamıştır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime