Turktime

Kadıköy'de graffiti krizi!

Kadıköylüler, sokaklardaki grafitilerden (duvar resimlerinden) şikâyet edenlerle daha renkli bir Kadıköy isteyenler olarak ikiye bölündü!
ABONE OL
Abone Ol
Kadıköy'de graffiti krizi!
Haberler / Kültür
10 Eylül 2020 Perşembe 08:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Belediyelerin sosyal medyaya duyarsız kalmaları mümkün değil. Kadıköy Belediyesi de sanata, hatta sanatçıları destekleyecek kadar mural sanata değer veren bir belediye olarak Müslüm Gürses çizimini silmekle suçlanınca bir açıklama yapmak gereğini duydu.

Belediye Emniyet’ten ve mülk sahiplerinden şikâyet geldiği zaman temizlik yapıyor.

Emniyet de genellikle küfürlü ve terörle bağlantılı yazılar için “silin” talebinde bulunuyor. Ama grafitileri silmek, mülk sahibinin talebi ise ne yapmalı? Ayrıca silmek, grafiti yapanlara temiz sayfa hazırlamak demek. Kadıköy Belediyesi’nin duyarlılığı önemli; orta yolu bulmak da.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, belediyeden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı.
“Estetik kaygıyla yapılmış eserlere dokunmamaya özen gösteriyoruz, Müslüm Gürses çizimi belediyemiz ekipleri tarafından boyanmadı.

Böyle bir konuya dahil olduğumuza üzüldük. Mural Festivali düzenleyen bir belediye olarak komşularımızın rızalarını alabildiğimiz ölçüde Kadıköy’deki bütün duvarların renklenmesi için elimizden geleni yapıyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime