Turktime

Venedik Film Festivali sona erdi

Bu yıl 77'ncisi düzenlenen Venedik Film Festivali’nin büyük ödülü sahibini buldu.
ABONE OL
Abone Ol
Venedik Film Festivali sona erdi
Haberler / Kültür
13 Eylül 2020 Pazar 17:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İtalya'da Venedik'teki Lido Yarımadası'nda korona tedbirleri nedeniyle kısıtlı olarak düzenlenen dünyanın en eski film festivali olan Venedik Film Festivali ödül töreniyle son buldu.

Ödül gecesinde, festivalin büyük ödülü "Altın Aslan"ı, Amerikan filmleri üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan yönetmen Chloe Zhao’nun Nomadland isimli filmi kazandı. Başrolünde Frances McDormand'nın oynadığı filmde, ABD’nin Nevada eyaleti kırsalındaki bir şehirde yaşayan Fern’in ekonomik krizle tüm eşyalarını kaybetmesinin ardından karavanıyla modern bir göçebe olarak yola çıkması işleniyor.

Festivalin büyük ödülü "Altın Aslan"ı yönetmen Chloe Zhao’nun çektiği Nomadland filmi kazandı. En iyi erkek oyuncu ödülüne İtalyan aktör Pierfrancesco Favino layık görülürken, en iyi kadın oyuncu ödülünü ise İngiliz aktris Vanessa Kirby aldı. Sinema Eleştirmenleri Haftası'nın büyük ödülü, Türk yönetmen Azra Deniz Okyay'ın Hayaletler (Ghosts) adlı filmine verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime