Turktime

Oyuncaklarla kültürlerarası yolculuk

Gaziantep'te bulunan Oyun ve Oyuncak Müzesi, birçok ülkeye ait oyuncaklarıyla ziyaretçilerini adeta kültürlerarası yolculuğa çıkarıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Oyuncaklarla kültürlerarası yolculuk
Haberler / Kültür
14 Şubat 2021 Pazar 10:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin, 8 yıl önce yürüttüğü çalışmanın ardından Şahinbey ilçesine bağlı Bey Mahallesi'ndeki 3 katlı tarihi binayı restore ederek kurduğu müze, bulundurduğu eserlerle dikkati çekiyor.

Müzenin her bir katındaki odalarda başta Türkiye olmak üzere Almanya, İran, Mısır, İtalya, Fransa ve ABD gibi ülkelerden binlerce oyuncak yer alıyor. Bazı çocuk oyunları da müzede anlatılıyor.

Çok sayıda ülkeye ait binlerce oyun ve oyuncağın renkli dünyasıyla ziyaretçilerine farklı kültürleri tanıma şansı sunan müze, yoğun ilgi görüyor.

Müzenin Arkeolog ve Drama Lideri Tuğba Ateş, müzenin kentin önemli tarihi yapılarından birine kurulduğunu belirtti. Müzede birbirinden farklı oyun ve oyuncakların bulunduğunu ifade eden Ateş, sözlerini şöyle sürdürdü:

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime