Turktime

17 bin yıllık müzik aleti bulundu

Fransa’da yaklaşık 80 yıldır bir müzede tutulan deniz kabuğunun yeniden incelenmesi, onun türünün en eski üflemeli çalgısı olduğunu gösterdi.
ABONE OL
Abone Ol
17 bin yıllık müzik aleti bulundu
Haberler / Kültür
11 Şubat 2021 Perşembe 13:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Fransa’daki bir müzede 80 yıldan fazla bir süredir göz ardı edilen 17 bin  yıllık bir deniz kabuğunun, türünün bilinen en eski  üflemeli çalgısı olduğu keşfedildi. Deniz kabuğu ilk olarak, 1931'de Pireneler'deki bir avcı-toplayıcı mağarasında bulundu. Arkeologlar, onun başlangıçta Taş Devri halkı tarafından çeşitli törenlerde kullanılan bir kupa olduğunu varsaydı.  

Güney Fransa'daki Muséum de Toulouse'da tutulan eserlerin yakın tarihli bir envanteri sırasında, deniz kabuğu yeniden incelendi. Science Advances adlı dergide yayımlanan çalışma, deniz kabuğunun tutulmak için dikkatlice delindiğini ve şekillendirildiğini ortaya koydu. 

MÜKEMMLE YAKIN NOTALAR VERDİ

Onun bir müzik aleti olabileceğinden şüphelenen Fransız bilim insanları korna çalan bir müzisyenden yardım istedi. Ardından sanatçı aletten, mükemmle yakın  “do”, “re” ve “Do diyez”  notaları üretmeyi başardı ve 17 bin yıl önceki insanların müzikal zevklerine dair güçlü bir ipucu verdi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime