Turktime

Leyla Atakan'ın hayatı film oluyor

İzmit Belediyesi'nin girişimleriyle Türkiye'nin seçilmiş ilk kadın belediye başkanı olan Leyla Atakan'ın hayatı, beyaz perdeye aktarılıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Leyla Atakan'ın hayatı film oluyor
Haberler / Kültür
12 Şubat 2021 Cuma 23:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmit Belediyesi'nin girişimleriyle Türkiye'nin seçilmiş ilk kadın belediye başkanı olan Leyla Atakan'ın hayatı, beyaz perdeye aktarılıyor. Yönetmenliğini Mustafa Yılmaz'ın yapacağı ‘Leyla Hanım’ filminde, Leyla Atakan'ı ünlü oyuncu Naz Elmas canlandıracak.

Türkiye'nin seçilmiş ilk kadın belediye başkanı olarak 1968 yılı yerel seçimlerinde İzmit Belediye Başkanı seçilen ve 11 Şubat 1971 tarihinde görev başında geçirdiği trafik kazasında 3 meclis üyesi ile birlikte hayatını kaybeden Leyla Atakan'ın hayatı, İzmit Belediyesi'nin girişimleriyle beyaz perdeye aktarılıyor.

Atakan'ın vefatının 50’nci yıl dönümünde düzenlenen Leyla Hanım filminin lansmanına İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile birlikte filmin senarist ve yönetmeni olan Mustafa Yılmaz ve oyuncular Naz Elmas, Gamze Dar, Ece Müderrisoğlu, Murat Aydın, Mehmet Çepiç ve filmin teknik kadrosu katıldı.

Yapım koordinatörlüğünü Alican Taze, genel koordinatörlüğünü ise İpek Tuğçe Kozan’ın yapacağı Leyla Hanım filminde, görüntü yönetmenliğini ise Yunus Emre Karadut üstlenecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime