Turktime

Orkestra greve gidince sahneye tek başına çıktı

Bu yıl rena di Verona Opera Festivali'nin açılışında da sahne alan ünlü sanatçı Aida operası temsili sırasında 100 kişilik orkestra greve gidince aryalarını piyano eşliğinde söylemek zorunda kaldı.
ABONE OL
Abone Ol
Orkestra greve gidince sahneye tek başına çıktı
Haberler / Kültür
26 Temmuz 2021 Pazartesi 10:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İtalya’nın Verona şehri her yıl dünyanın en eski opera festivallerinden birine ev sahipliği yapıyor. Neredeyse bir asır boyunca operanın duayen toplulukları Arena di Verona Opera Festivali’nde boy gösteriyor. Son beş yıldır bu festivalin önemli konuklarından birisi de Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü tenor Murat Karahan oldu. 

Festivalde bir çok eserde sahne alan Karahan, İtalyan sanatseverlerin de ilgi odağı durumunda. Bu yıl da festivalin açılışında aryalarını seslendiren Karahan’ı, geçtiğimiz günlerde Aida temsili öncesinde büyük bir sürpriz karşıladı.

Topluluğun 100 kişilik orkestrası, grev nedeniyle temsile bir saat kala sahneye çıkmama kararı aldı. Bunun üzerine Karahan, sadece bir piyano eşliğinde rolüne hayat vererek zor bir süreci yönetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime