Turktime

Komşuda Türk Filmleri Haftası başladı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 7. Türk Filmleri Haftası "Sadık Ahmet" filminin gösterimiyle başladı.
ABONE OL
Abone Ol
Komşuda Türk Filmleri Haftası başladı
Haberler / Kültür
1 Haziran 2024 Cumartesi 22:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Yerli Düşünce Derneği tarafından düzenlenen haftanın açılışı Nizami Sinema Merkezi'nde yapıldı.

Açılışa, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Yerli Düşünce Derneği Başkanı Metin Gündoğdu, Türk Filmleri Haftası Koordinatörü Yönetmen Öner Kılıç, Sadık Ahmet'in eşi Işık Ahmet ile sinema ve sanat camiasından davetliler katıldı.

Etkinlikte Türkiye'den aralarında Ozan Akbaba, Yasemin Baştan, Hakan Yonat, Ozan Uzunoğlu, Ahmet Selim Tuncer, Mustafa Cihat Durmuş, Hünkar Burhan Doğan ve İsmail Fidan'ın bulunduğu oyuncu, yönetmen, senarist ve yapımcılar da konuk olarak yer aldı.

Vatan için canlarını feda eden şehitler için saygı duruşunun yapıldığı, İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı'nın seslendirildiği gösterim öncesinde etkinliğin gerçekleştirilmesinde katkısı bulunanlara ve Türkiye'den davet edilen sinemacılara plaket takdim edildi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Bağcı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türk Filmleri Haftası'nda emeği geçenlere ve destekçilere teşekkür etti.

Bağcı, bugün gösterimi yapılan "Sadık Ahmet" filmine ilişkin, "Sadık Ahmet, Batı Trakya Türklerinin haklı davasının simgeleşmiş ismidir. Davasına sonuna kadar sahip çıkanların, zulümlere boyun eğmeyenlerin her zaman zaferle sonuçlanan başarı hikayeleri olmuştur. Sadık Ahmet'i de böyle görüyoruz." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime