Turktime

Kılıçdaroğlu: İslam dünyasında barışı savunmalıyız!

İstanbul'da düzenlenen Aşura Matem Merasimi'nde bir konuşma yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Hz. Hüseyin’e ağlayıp kim olursa olsun, kimden yana olursa olsun, hangi inanca, mezhebe, etnik kimliğe sahip olursa olsun Yezid gibi davrananlardan değiliz, olmayacağız." dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Kılıçdaroğlu: İslam dünyasında  barışı savunmalıyız!
Haberler / Siyaset
8 Ağustos 2022 Pazartesi 15:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Halkalı'da düzenlenen Aşura Matem Merasimi'ne katıldı. Burada konuşan Kılıçdaoğlu, Hz. Hüseyin'in ‘Ben zulme karşı adaletin savaşını verirken kendisi zalim olan birisinin bu harekete katılmasını istemiyorum’ sözünü hatırlatarak İslam dünyasına çağrıda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Kerbela, sadece İslam tarihinin değil insanlık tarihinin de en büyük trajedilerinden birinin adı olsa dahi kendisinde çıkartacağımız sonuç mutlak adalet ve kardeşlik olmalıdır. Hz. Hüseyin Kerbela’da şüphesiz adaleti temsil ediyordu. Elbette ki bizler Hz. Hüseyin’in Kerbela’da temsil ettiği adaletten yanayız, tarafız.

"YEZİD GİBİ DAVRANANLARDAN DEĞİLİZ"

Hz. Hüseyin’e ağlayıp kim olursa olsun, kimden yana olursa olsun, hangi inanca, mezhebe, etnik kimliğe sahip olursa olsun Yezid gibi davrananlardan değiliz, olmayacağız.

Hz. Hüseyin, ‘Ben zulme karşı adaletin savaşını verirken kendisi zalim olan birisinin bu harekete katılmasını istemiyorum’ demişti. Bu sözün, şartın günümüz İslam dünyasındaki karşılığı şudur: Her türden haksızlığa, her türden şiddete, adaletsizliğe karşı birlikte davranmalı, birlikte karşı çıkmalıyız."

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime