Turktime

Yavuz Ağıralioğlu: Biz müslüman olmayan Türk'e Türk ve insan demiyoruz!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun sözleri sosyal medyada tepki çekti.
ABONE OL
Abone Ol
Yavuz Ağıralioğlu: Biz müslüman olmayan Türk'e Türk ve insan demiyoruz!
Haberler / Siyaset
7 Ağustos 2022 Pazar 12:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk ile gerçekleştirdiği konuşması sırasında, "Biz Türk'ün Müslüman olmayanına Türk demiyoruz, Müslüman olmayan Kürt'e niçin Kürt diyelim? Niçin insan diyelim?" dedi.

Ağıralioğlu'nun bu ifadeleri sosyal medyanın gündemine oturdu. Kullanıcılar İYİ Partili vekilin sözlerine tepki dolu mesajlar attı.

"NİÇİN İNSAN DİYELİM"

Ağıralioğlu, İsmail Türk'ün, "az önce bir şeyden daha bahsettiniz  Müslüman olmayan Kürt'e..." sözleri üzerine şu cevabı verdi:

"Biz Türk'ün Müslüman olmayanına Türk demiyoruz, kemaliyle Türk demiyoruz. Müslüman olmayan Kürt'e niçin Kürt diyelim? Niçin insan diyelim?

Türk bu sözlerin üzerine "Bu Türk için de geçerli mi?" diye sorunca Ağıralioğlu'ndan, "'Evet bizim için önemli olan şudur; biz normal şartlarda, tarih sahnesinde var olduğumuz günden beri arkasında büyük irademizle durduğumuz şey Allah'a kulluk davamızın, devlete, millete, medeniyete dönük taraflarının dört başı mamur hale getirildiği bir süreci yaşadık beraber" cevabını aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime