Turktime

Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden hakkındaki soruşturmalar derinleşiyor: Özel savcı atandı

Alkol, uyuşturucu ve yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Hunter Biden hakkındaki suçlamaları araştırmak için özel savcı atandı.
ABONE OL
Abone Ol
Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden hakkındaki soruşturmalar derinleşiyor: Özel savcı atandı
Haberler / Dünya
13 Ağustos 2023 Pazar 10:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, Başkan Joe Biden’ın (80) oğlu Hunter Biden’ın (53) soruşturmasını yürüten Delaware Eyalet Savcısı David Weiss’e özel yetkiler tanınarak kendisine ‘özel savcı’ statüsü verildiğini duyurdu.

Hunter Biden hakkında gelir vergisini ödememek ve uyuşturucu kullanmasına rağmen silah sahibi olmak gibi suçlamalar söz konusu.

Özel savcı olarak atanan David Weiss, 2019 yılında, Hunter Biden’ın mali ve ticari ilişkilerini soruşturmaya başlamıştı.

JOE BIDEN İÇİN İŞLER YOLUNDA GİTMEYEBİLİR

Kendisini özel savcı olarak atamanın kamu yararına olacağı düşündüğünü ifade eden bakan Garland, “Weiss’ın atanması, Amerikan halkı için bakanlığın özellikle hassas konularda hem bağımsızlık hem de hesap verebilirlik konusundaki kararlılığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Soruşturmayı yürüten savcının yetkilerinin arttırılması, 2024 ABD başkanlık seçimi öncesinde tekrar aday olacağını açıklayan Biden’ın oğlu hakkındaki soruşturmanın derinleştirileceği anlamını taşıyor. Başkan Biden açısından iyi bir haber değil

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime