Turktime

Ukrayna Rusya'ya rest çekti! Karadeniz’de kendi koridorunu açtı

Rusya’nın 17 Temmuz’da tahıl koridoru anlaşmasından çekilerek Ukrayna karasularıyla limanlarını yeniden bloke etmesi üzerine sürpriz bir karar alan Ukrayna, Karadeniz’de kendi insani koridorunu açtığını duyurdu.
ABONE OL
Abone Ol
Ukrayna Rusya'ya rest çekti! Karadeniz’de kendi koridorunu açtı
Haberler / Dünya
12 Ağustos 2023 Cumartesi 14:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya’nın 17 Temmuz’da tahıl koridoru anlaşmasından çekilerek Ukrayna karasularıyla limanlarını yeniden bloke etmesi üzerine sürpriz bir karar alan Ukrayna, Karadeniz’de kendi insani koridorunu açtığını duyurdu. Kiev yönetiminin attığı bu adımla ilk aşamada devam eden savaş süresince Ukrayna limanlarında sıkışıp kalan 60 civarında farklı tipteki gemiye çıkış sağlanması amaçlanıyor. Gemilere olası Rus saldırılarına karşı herhangi bir güvence öngörülmezken şirketlerin bu riski alıp almayacağı belli değil.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri komutanlığı, “Ukrayna’nın Karadeniz sularında ticari gemiler için kendi insani rota ilan etmesi en meşru hakkıdır. Rusya’nın tahıl anlaşmasından çekilerek Ukrayna karasularını yeniden kapatmasına yanıtımız niteliği taşıyor. Ukrayna Karadeniz sularında kendi deniz sahasından İstanbul Boğazına kadar uzanan rotayı belirlerken Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ile deniz hukukuyla ilgili tüm maddeleri en ince ayrıntısına kadar görüşerek ilan etmiştir.”

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “Koridoru kullanmak isteyen ticari gemiler sürekli çalışan kameralarla donatılarak yola çıkartılacak. Rusya’nın saldırı düzenlemesi durumunda kamera kayıtları kanıt olarak masaya konacak. Tahıl anlaşması kapsamındaki gemilerden farklı olarak Ukrayna limanlarında 60 civarında yük gemisi bulunuyor. Gemi sahibi şirketlerle gemi kaptanları Rus saldırısı riskini göze alarak yola çıkma kararı alırsa biz gereken desteği vereceğiz” dendi. Rusya Savunma Bakanlığı geçen ay yaptığı açıklamada Ukrayna limanlarına giden tüm gemilerin potansiyel olarak askeri kargo taşıyor olarak değerlendirileceğini açıklamıştı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime