Turktime

İşte stresi azaltan müzik türü

Müzik türü ile stres ilişkisi çalışmasının sonuçları açıklandı. Buna göre 80'li yıllar hit şarkıları yatıştırıcı etkisiyle öne çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
İşte stresi azaltan müzik türü
Haberler / Kültür
16 Şubat 2021 Salı 14:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hayattaki stres kaynaklarının etkilerine karşı 80'lerin pop şarkılarının stres atmaya yardımcı olduğu ortaya çıktı.

Türkiye merkezli bir kliniğin New York Post'ta yayımlanan yakın tarihli araştırmasında, yaşları 18 ile 65 arasında değişen 1540 gönüllü ile çalışıldı. Araştırmaya katılanlardan zihinsel stres testine girmeleri istendi ve gönüllüler bu testler sırasında, 60'ların "Golden Oldies", 70'lerin rock şarkıları, 90'ların R&B'si de dahil olmak üzere çeşitli popüler müzik türlerinden oluşan çalma listelerini dinlediler.

Pop kültürü deneyi, dubstep ((elektronik dans müziği), caz ve modern klasik gibi daha az dinlenen tarzları da içeriyordu.

Çalışma sonucunda, 80'lerden sevilen hitlerini içeren çalma listelerinin katılımcılar üzerinde en sakinleştirici etkiye sahip olduğu, grubun yüzde 96'sının melodileri dinlerken kan basıncında bir düşüş olduğu, yüzde 36'sının da kalp atış hızının düştüğü görüldü. Sakinleştirici şarkılar arasında Joy Division’ın “Love Will Tear Us Apart"ı, Blondie’nin “Call Me"si, Wham!’ın “Freedom"ı, Bette Midler’in “Wind Beneath My Wings”i ve Pet Shop Boys'un “It’s a Sin"i yer aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime