Turktime

İngiliz yazar İstanbul'un büyüsünü yazdı

İngiliz polisiye ve romantik kitaplar yazarı Barbara Nadel; Galata'dan Haliç'e, Topkapı Sarayı'ndan Ayasofya'ya İstanbul'u yazdı.
ABONE OL
Abone Ol
İngiliz yazar İstanbul'un büyüsünü yazdı
Haberler / Kültür
29 Ocak 2021 Cuma 15:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İngiliz polisiye yazarı Barbara Nadel’ın sık sık ziyaret ettiği İstanbul hakkında yazdığı yazı, İngiltere’nin saygın gazetesi Guardian'ın internet sitesinde yayımlandı.

Barbara Nadel’in yazısından bazı satırlar şöyle: “İstanbul’u yıllar önce ilk gördüğümde hayatımın aşkıyla karşılaşmış gibi oldum. Galata Köprüsü’nün kuzey ucundan Haliç’in üzerinden ‘eski şehir’ olarak bilinen yere bakıldığında, manzara demir grisi bir kış gününde bile nefes kesicidir.

Haliç ve Boğaz’ın sularının üzerinde yükselen Topkapı Sarayı ile Ayasofya, Sultanahmet ve Süleymaniye Camii... İstanbulkart seyahat kartımı cebimden çıkarmakla birlikte buz gibi havada eski şehrin merkezine doğru yürüyorum. Bu çıldırtan şehirde geçen kitaplar yazabildiğim için şanslıyım. Eminönü’nden Sultanahmet’e doğru yokuş çıkarken, Gülhane Parkı ile Osmanlı İmparatorluğu’nun yüce Babıali’si arasından geçiyorum.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime