Turktime

Gecekondular yıkılınca ortaya çıktı!

Dünya Kültür Miras Listesi'ne alınan Diyarbakır'ın tarihi surlardaki gecekondular yıkılınca üzerinde 'La ilahe illallah Muhammed Resulullah' yazılı kitabe ortaya çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
Gecekondular yıkılınca ortaya çıktı!
Haberler / Kültür
23 Ekim 2020 Cuma 15:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Kültür Mirası Listesi'ne 2015 yılında alınan ve birçok medeniyetin izlerini üzerinde taşıyan Diyarbakır Surları'nda; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle tarihinin en kapsamlı restorasyon çalışması sürüyor.

Çalışma kapsamında surların dış çeperinde bulunan ve sur koruma bandı içinde kalan çoğu tapusuz, gecekondu niteliğindeki kamulaştırılan 41 yapı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce yıkıldı.

Yıkım çalışmalarının ardından Nur Burcu'nda 'La ilahe illallah Muhammed Resulullah' yazılı kitabe ile burcun ön ve yan yüzünde istiridye kabuğu şeklinde yanlarında küçük sütunlar olan 2 niş ortaya çıkarıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime