Turktime

Çanakkale'de Müze Kart uygulaması başladı!

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı sorumluluğundaki müze ve kalelere Müze Kart ile girilebilecek.
ABONE OL
Abone Ol
Çanakkale'de Müze Kart uygulaması başladı!
Haberler / Kültür
22 Ekim 2020 Perşembe 11:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi ve şehitlikler, Kilitbahir Kalesi ve Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ile kent merkezindeki Hamidiye Tabyaları'nda ziyaretçilerin Müze Kart'lı girişleri başladı.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Müze Kart sayesinde insanların yurdun dört bir yanında pek çok müzeyi, ören yerini gezebildiğini belirtti. Çanakkale'deki müzeler ve diğer tarihi yerlerin bu uygulama kapsamına alınmasına ilişkin talepler geldiğini belirten Kaşdemir, "Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da hemen uygun görüşüyle çalışmalarımıza başladık. Tarihi Alan Başkanlığı olarak da Çanakkale'deki müze ve ziyaret noktalarını Müze Kart'la girilebilecek bir hale getirdik. Bundan çok mutluyuz. Çünkü bir ziyaretçi nasıl İstanbul'da herhangi bir ziyaret noktasına Müze Kart'ıyla girebiliyorsa, buraya gelip burada da Çanakkale'nin herhangi bir yerinde kartını kullanabilmesi gerekiyordu" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime