Turktime

Define avcısından tarihi keşif

İskoçya'da bir define avcısı, metal dedektörüyle Bronz Çağı'ndan kalma bir koşum takımı ve hala kınında duran bir kılıç buldu. Define Dairesi Başkanı Emily Freeman, bulunan objelerin nadir görülen ve ulusal öneme sahip eserler olduğunu söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Define avcısından tarihi keşif
Haberler / Kültür
11 Ağustos 2020 Salı 15:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Amatör hazine avcısı Mariusz Stepien, İskoçya’da pazartesi günü içinde mücevherler ve 3 bin yıllık bir kılıç bulunan ülke tarihinin en önemli Bronz Çağı definelerinden birini ortaya çıkardı.

"MUTLULUKTAN TİTREDİM"

Stepien,  Edinburgh'un yaklaşık 36 kilometre güneyindeki Peebles Köyü yakınlarındaki bir tarlada bronz nesne bulduğunda mutlulukla titrediğini söyledi. Hazine avcısı “Daha önce hiç böyle bir şey görmedim, bunun muhteşem bir şey olabileceğini anladım Sahipsiz Hazine birimiyle temasa geçtim" dedi.

"22 GÜN KAMP KURULDU"

Bunun üzerine başlatılan çalışmalarda 22 gün sahada kamp kuran arkeologlar; tam bir at koşum takımı, tokalar, yüzükler, süs eşyası, hala kında duran bir kılıç ve iki tekerli at arabasının dingil kapaklarına ulaştı.

Yetkililer ilk kez Bronz Çağı'ndan kalma bir koşum takımını bozulmamış halde gördüklerini, dizginin deri ve ahşap kısımlarının da korunduğunu söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime