Turktime

Salvator Mundi, Da Vinci eseri değil!

Tarihin en önemli ressam ve mucitlerinden olan Leonardo da Vinci’nin Salvator Mundi adlı tablosunun aslında İtalyan sanatçıya ait olmadığı iddiaları tekrar gündemde.
ABONE OL
Abone Ol
Salvator Mundi, Da Vinci eseri değil!
Haberler / Kültür
10 Ağustos 2020 Pazartesi 11:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD’nin New York kentindei Christie’s Müzayede Evi’nde 450 milyon dolara alıcı bularak bir açık artırmada satılan en pahalı tablo olan Salvator Mundi'nin Da Vinci’nin asistanları tarafından yapıldığı iddia edildi.

Fransız sanat uzmanı Jacques Franck, ArtWatch İngiltere dergisinde yayınlanan yazısında tabloda, yer alan genç İsa’nın parmaklarının da Vinci tarafından yapılamayacak kadar çocuksu ve sanatçının anatomik hassasiyetinden yoksun olduğunu söyleyerek iddiayı ortaya attı.

Franck, Erkek Mona Lisa olarak tanımlanan eserin Da Vinci’nin atölyesinde asistanı olan Salai ve Baltraffio adlı iki sanatçı tarafından yapıldığına inandığını söyledi.

Ayrıca, ArtWatch İngiltere Direktörü Michael Daley de “Kimse anatomik açıdan Leonardo kadar sofistike olamaz. Eserdeki ellerle ilgili sorunlar, bu tablodaki şeyler hakkında konuşulmamış en büyük sorunlardan sadece biri. Bir resimde yanlış olan bir şeyi keşfettiğinizde, o resimdeki her şeyin yanlış olduğunu keşfetme eğiliminde olursunuz” dedi. 

Öte yandan, Salvator Mundi’yi Suudi veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın lüks yatında sergilemek amacıyla satın aldığı iddia ediliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime